27.05.2020  |  EL  |  Branchen

Dansk Byggeri roser regeringens klimahandlingsplan

Første del af regeringens klimahandlingsplan falder i god jord hos Dansk Byggeri. Initiativer, der vil gøre bygninger mere energi- og klimavenlige, bedre energimærker og udbygning af fjernvarme er alt sammen noget, erhvervsorganisationen nikker til.

Udskiftning af olie- og gasfyr til varmepumper og fjernvarme er en af de måder, regeringen vil gøre boliger og bygninger mere klimavenlige. Det skal ske ved at give tilskud til udskiftning og samtidig gøre det relativt billigere at bruge grøn energi. Overordnet set falder dette i god jord hos brancheorganisationen Dansk Byggeri. 

“Det er godt, at regeringen vil udfase de forurenende olie- og gasfyr. Men det er vigtigt, at man samtidig sørger for, at bygningerne bliver isoleret bedre, så man ikke fyrer for gråspurvene. Derfor bør alle boliger og bygninger løftes op til en god isoleringsstandard, så den grønne opstilling bliver billigere. Der er god økonomi i at spare på energien også selv om den er grøn”, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

I udspillet vil regeringen stille nye krav om energibesparelser i statens bygninger. Men Dansk Byggeri savner tilsvarende krav til kommunernes og regionernes bygninger.

“Det er for uambitiøst kun at fokusere på statens forholdsvis lille andel af de offentlige bygninger. En af de klare anbefalinger fra Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren er netop, at man bør stille de samme krav til kommuner og regioner, så for eksempel skoler, institutioner og hospitaler bliver energirenoveret i et hurtigere tempo”, siger Michael H. Nielsen.

Digitale energimærkninger og gode fjernvarmeforhold
Dansk Byggeri har længe ønsket bedre og mere dynamiske energimærker, det imødekommer regeringen. Det har de så tilsyneladende efterkommet. 

“Regeringen lægger op til energimærker, der som noget nyt indeholder oplysninger om boligernes og bygningernes indeklima og er knyttet op på en samlet digital platform. Hvis man ad den vej kan sørge for, at systemet løbende opdaterer energimærket, når husene bliver forbedret, får vi et brugbart værktøj, som både ejere, håndværkere og långivere kan bruge aktivt”, siger direktøren.

Læs også: Dansk Byggeri: Renovering af almene boliger gavner lejere, virksomheder og klimaet

Står det til regeringen får fjernvarmeselskaberne lov til grave flere fjernvarmerør ned i områder, hvor der i dag er naturgas. De mere lempelige regler vil gøre det nemmere at udnytte overskudsvarme fra for eksempel datacentre til at producere fjernvarme.

Michael H. Nielsen understreger, at lempelserne er nødvendige skridt hen imod udfasning af naturgas som opvarmning. Det er godt for boligejerne og klimaet samtidig med at det skaber nye lokale grønne arbejdspladser, påpeger han.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere