Dansk Byggeri roser regeringens klimahandlingsplan

Første del af regeringens klimahandlingsplan falder i god jord hos Dansk Byggeri. Initiativer, der vil gøre bygninger mere energi- og klimavenlige, bedre energimærker og udbygning af fjernvarme er alt sammen noget, erhvervsorganisationen nikker til.

Regeringens klimahandlingsplan vil give fjernvarmeselskaber lov til at grave fjernvarmerør ned, hvor der nu er naturgas..

Udskiftning af olie- og gasfyr til varmepumper og fjernvarme er en af de måder, regeringen vil gøre boliger og bygninger mere klimavenlige. Det skal ske ved at give tilskud til udskiftning og samtidig gøre det relativt billigere at bruge grøn energi. Overordnet set falder dette i god jord hos brancheorganisationen Dansk Byggeri. 

“Det er godt, at regeringen vil udfase de forurenende olie- og gasfyr. Men det er vigtigt, at man samtidig sørger for, at bygningerne bliver isoleret bedre, så man ikke fyrer for gråspurvene. Derfor bør alle boliger og bygninger løftes op til en god isoleringsstandard, så den grønne opstilling bliver billigere. Der er god økonomi i at spare på energien også selv om den er grøn”, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

I udspillet vil regeringen stille nye krav om energibesparelser i statens bygninger. Men Dansk Byggeri savner tilsvarende krav til kommunernes og regionernes bygninger.

“Det er for uambitiøst kun at fokusere på statens forholdsvis lille andel af de offentlige bygninger. En af de klare anbefalinger fra Klimapartnerskabet for bygge- og anlægssektoren er netop, at man bør stille de samme krav til kommuner og regioner, så for eksempel skoler, institutioner og hospitaler bliver energirenoveret i et hurtigere tempo”, siger Michael H. Nielsen.

Digitale energimærkninger og gode fjernvarmeforhold
Dansk Byggeri har længe ønsket bedre og mere dynamiske energimærker, det imødekommer regeringen. Det har de så tilsyneladende efterkommet. 

“Regeringen lægger op til energimærker, der som noget nyt indeholder oplysninger om boligernes og bygningernes indeklima og er knyttet op på en samlet digital platform. Hvis man ad den vej kan sørge for, at systemet løbende opdaterer energimærket, når husene bliver forbedret, får vi et brugbart værktøj, som både ejere, håndværkere og långivere kan bruge aktivt”, siger direktøren.

Læs også: Dansk Byggeri: Renovering af almene boliger gavner lejere, virksomheder og klimaet

Står det til regeringen får fjernvarmeselskaberne lov til grave flere fjernvarmerør ned i områder, hvor der i dag er naturgas. De mere lempelige regler vil gøre det nemmere at udnytte overskudsvarme fra for eksempel datacentre til at producere fjernvarme.

Michael H. Nielsen understreger, at lempelserne er nødvendige skridt hen imod udfasning af naturgas som opvarmning. Det er godt for boligejerne og klimaet samtidig med at det skaber nye lokale grønne arbejdspladser, påpeger han.

- HCL

Solar Danmark

Sponseret

Lærlingedagen 2025 - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

02.04.2025Solar Danmark

Sponseret

Mere end 550 lærlinge og mestre besøger Solar Danmarks lærlingedage

02.04.2025Installator.dk

Søgetal til erhvervsuddannelser langt under målsætning

01.04.2025DTU

Sponseret

Ny efteruddannelse på DTU i ESG-styring og -rapportering

01.04.2025Geberit A/S

Sponseret

Geberit får EcoVadis guldmedalje for arbejdet med bæredygtighed

01.04.2025Installator.dk

CBRE åbner afdeling nr. 20 i Fredericia

01.04.2025Installator.dk

Hurtigt voksende teknikentreprenør åbner ny afdeling - igen

31.03.2025Belimo A/S

Sponseret

Arbejder du i BIM, er det nemt at bruge Belimos produkter

31.03.2025Installator.dk

Bauhaus ansætter ny varehuschef i Odense

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Solcelleanlæg - VE-installatør

Vil du være VE-montør af solcelleanlæg? KEA kvalificerer dig til at blive godkendt. Har du el-autorisation, bliver du VE-installatør af solcelleanlæg.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Ledelse i praksis - FM

Bliv kvalificeret til at lede både dig selv og andre i og omkring FM-funktioner samt - opgaver.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Vejen - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

08.04.2025

Sted

Vejen

Solar Danmark
Uddannelse
Lærlingedagen 2025 Aarhus - bliv klar til fremtiden - tilmeldingen er åben!

Solar Blue Install Network inviterer til en dag med faglighed og netværk, hvor du som elektrikerlærling og mester får indsigt i aktuelle emner, trends og nyheder i installationsbranchen. Mere end 500 deltog i 2024 – så tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads! Det er gratis og kræver ikke medlemskab at deltage.

Dato

09.04.2025

Sted

Aarhus

Avidenz A/S
Kursus
Sagkyndig - lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler (Esbjerg)

Tag dette kursus i lovpligtigt eftersyn af tekniske hjælpemidler. Spar penge, og foretag de lovpligtige eftersyn, når det passer ind i jeres planlægning.

Dato

09.04.2025

Tid

09:00

Sted

Scandic Olympic, Strandbygade 6, 6700 Esbjerg

Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup