13.11.2018  |  EL  |  Branchen

Dansk El-Forbund: Der findes stadig arbejdsløse elektrikere

Der er stadig ledige medlemmer af Dansk El-Forbunds a-kasse, som gerne vil i job, oplyser fagforbundet.

Hen over efteråret er elektrikere ofte blevet brugt som eksempel på en faggruppe, hvor det er svært for virksomhederne at rekruttere arbejdskraft. Overdrevne timelønninger og arbejdskraftmangel er fremført som argumenter for at åbne for tilstrømning af udenlandsk arbejdskraft, men virkeligheden er, at der stadig er medlemmer i Dansk El-Forbunds a-kasse, der meget gerne vil have et arbejde. Det skriver fagbladet Elektrikeren.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ifølge et svar fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) til Folketingets Beskæftigelsesudvalg og beskæftigelsesordfører Leif Lahn (S) ligger elektrikerne nummer tre på listen over faggrupper, hvor arbejdsgivere i foråret 2018 forgæves har søgt arbejdskraft. Men samtidig viser et andet svar afgivet samme sted ifølge Dansk El-Forbund, at virksomhederne tilsyneladende ikke søger der, hvor man kender de arbejdsløse elektrikere – nemlig i a-kassen og fagforeningen.

Kun otte procent kontakter a-kassen eller fagforeningen
Cirka tre ud af fire virksomheder har enten slået stillingen op på Jobnet, haft kontakt til et jobcenter eller haft kontakt til en a-kasse/faglig organisation. Men kun i cirka otte procent af rekrutteringsforløbene, hvor virksomhederne søgte forgæves, tog de kontakt til en a-kasse/fagforening.

Tallet kan muligvis dække over, at søgningen ikke har været forgæves, hvis henvendelsen er sket til en a-kasse/fagforening. Det fremgår heller ikke hvilke fagområder/brancher, der har søgt de forskellige steder. Men hvis det er et udtryk for fordelingen af henvendelser/forsøg generelt, viser det, at der fortsat er masser af håb for de virksomheder, der mangler elektrikere.

”Det er helt hen i skoven, hvis de ikke bruger a-kassen og fagforeningen. Så ring da til os. Vi bider ikke. Det er os, der kender de arbejdsløse medlemmer og deres kvalifikationer. Og vi er mere end villige til at hjælpe dem i arbejde”, siger konsulent Jan Jensen, der netop er fratrådt som næstformand i Dansk El-Forbund.

Selv om elektrikernes arbejdsløshedsprocent generelt er lav, er den faktisk steget gennem de seneste tre måneder. Og på Bornholm, hvor den tidligere i en lang periode var nul, er den steget markant og stiger yderligere, når varslede fyringer på industrivirksomheden Jensen i Rønne slår igennem.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere