06.03.2017  |  EL  |  Energi

Dansk Energi bevilger 21,1 mio. til energieffektive løsninger

Aldrig før har så mange virksomheder ansøgt om bevillinger til udvikling af energieffektive produkter hos Dansk Energis pulje, ELFORSK.

Danske virksomheder er så småt ved at få øjnene op for de gevinster, der kan hentes ved at udvikle energieffektive produkter inden for bl.a. køling, bæredygtige bygninger og industrielle processer, viser antallet af ansøgninger til bevillinger til Dansk Energis pulje til støtte for innovation, ELFORSK.

Hele 52 ansøgninger har ELFORSK i år modtaget - og ud af disse har 25 projekter nu fået tilsagn om støtte for i alt 21,1 mio. kr. til energieffektive løsninger og produkter.

Mange af deltagerne bidrager imidlertid selv med finansieringer, hvilket får den samlede projektsum til at runde 36 mio. kr.

Læs også: Dansk Energi: Tekniq opfordrer til karteldannelse

Bag de 25 projekter står 101 aktører, hvoraf virksomhederne udgør 85 procent, og særligt gruppen af små virksomheder har budt ind med innovative idéer.

Hos Dansk Energi er man glade for at kunne give et skub med i den rigtige retning:

"Aldrig før har vi givet støtte til så mange virksomheder. Det er positivt, for de tænker kommercielt og kan drive løsninger ud på markedet", siger cand.merc. Dorte Lindholm fra Dansk Energi.

I år er der bevilget flest penge til bygningsområdet, da der, ifølge Dansk Energi, i disse år sker en rivende udvikling inden for bl.a. solceller/batterier, varmepumper og lagring af energi, hvor et af formålene med projekterne er at effektivisere det samlede energisystem ved at flytte forbruget til økonomisk gunstige tidspunkter.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere