22.03.2016  |  EL  |  Energi

Dansk Energi: Engrosmodel revolutionerer ikke elmarkedet

En rundspørge blandt danske elhandlere viser, at den nye engrosmodel næppe vil skabe den helt store kundevandring eller et hav af nye produkter.

Den 1. april træder den nye Engrosmodel i kraft og giver dermed danske el-forbrugere én elregning i stedet for to; en for leveringen af el og en for selve forbruget. Men hvad kommer modellen og sammenlægningen af regninger til at betyde for elmarkedet? Brancheforeningen Dansk Energis nyhedsblad har "taget temperaturen” på fremtiden i en rundspørge blandt 23 danske elhandlere.

Læs også: Nye regler for udlevering af elmålere

Tendensen i undersøgelsen viser, at markedet ikke tegner til at ændre sig drastisk efter den 1. april. Knapt halvdelen af de adspurgte tror på flere eller langt flere leverandørskifte som følge af Engrosmodellen, mens ni tror, at antallet vil være uændret. Arne Melgaard, der er indkøbs- og produktansvarlig i Energinord, udtaler:

”Der er ingen tvivl om, at det har generet kunder, der har skiftet selskab, at de har fået to regninger. Den hindring forsvinder i hvert fald 1. april. Vi tror nok, at vi vil se lidt flere leverandørskift. Fordi forsyningspligten forsvinder, og man som kunde ikke automatisk bliver tildelt en leverandør, men man skal selv gøre et valg”, siger Arne Melgaard til Dansk Energi.

Samme budskab kommer fra elselskabet Netto Power, der forventer en smule opmærksomhed og en lille bølge i leverandørskift, men ikke forventer, at det vil vælte ind med kunder.

Læs også: Dansk Standard: Ny elsikkerhedslov styrker konkurrence og innovation

Nyhedsbladet har også haft fat i Socialdemokraternes energiordfører, Jens Joel:

”Jeg forventer selvfølgelig, at den 1. april bliver et skridt på vejen til bedre muligheder og lavere priser. Jeg forventer ikke, at markedet vil forandre sig markant fra den ene dag til den anden. Dels fordi der i dag allerede er konkurrence”, siger energiordføreren til Dansk Energi.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere