04.05.2017  |  VENTILATION  |  Branchen

Dansk Ventilations medlemmer stemmer ja til fusion

Dansk Ventilations og Velteks planer om at fusionere er tæt på at blive realitet. En samlet brancheorganisation skal styrke arbejdet for medlemmerne, siger formand.

Fusionen mellem brancheforeningerne Dansk Ventilation og Veltek er nu rykket et væsentligt skridt nærmere. 

På et nyligt generalforsamlingsmøde har de 40 medlemsvirksomheder i Dansk Ventilation nemlig sagt ja til at fusionere med brancheorganisationen Veltek, der repræsenterer el- og VVS-leverandører.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Ventilation, VVS og el har mange fælles interesseområder, og en fusion giver os langt større pondus i samarbejdet med myndighederne. Ved at samle vores ressourcer styrker vi også indsatsen med at informere vores medlemmer om nye byggekrav og ny teknologi”, siger formand for Dansk Ventilation, Puk Spencer.

Læs også: Øland åbner ny lokalafdeling

Næste skridt mod sammenlægningen sker den 19. maj. Her afholder Veltek generalforsamling, og hvis der er flertal blandt de 90 medlemsvirksomheder i brancheorganisationen, kan fusionen træde i kraft den 1. juni.

”Vi er super glade for, at medlemmerne i Dansk Ventilation stemte for en fusion, og vi forventer også, at vores medlemmer vil stemme klart ja. Vi har arbejdet på fusionen i mere end et år, og den står højt på vores ønskeliste. For det vil give os mere gennemslagskraft over for styrelser og politikere”, siger direktør for Veltek, Per Rømer Kofod.

Læs også: Ltech åbner afdeling i Jylland

Fusionen vil medføre, at Dansk Ventilation rent administrativt bliver en sektion under Veltek med navnet ’indeklima’, og rent fysisk flytter fra Sorø til Herlev. Med sammenlægningen vil medlemmerne fra Dansk Ventilation desuden få ’in-house’-adgang til den internationale standard for klassificering, ETIM-standarden, som Veltek administrerer i Danmark.

Fusionen vil også betyde, at Dansk Ventilations direktør gennem ti år, Christen Galsgaard, på sigt vil trappe ned, og at der til den tid skal findes en ny sektionsleder for ’indeklima’-sektionen.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere