01.05.2018  |  EL  |  Branchen

Virksomhederne tager flere lærlinge ind

2018 har indtil nu budt på en markant vækst i antallet af indgåede uddannelsesaftaler på erhvervsuddannelserne. Hos Tekniq glæder man sig over udviklingen, og at installatørerne fortsat har førertrøjen på med hensyn til lærlinge.

7.833 elever på de danske erhvervsuddannelser fik en praktikplads i de første to måneder af 2018. Det var en stigning på hele 10,6 procent i forhold til samme tidsrum året før.

”Det er en fantastisk flot udvikling, som understreger virksomhedernes behov for dygtige, faglærte unge på tværs af alle brancher", siger Tina Voldby, underdirektør hos brancheorganisationen Tekniq. 

Læs også: Flere lærlinge vælger installtionsbranchen 

Netop installationsbranchen er de senere år gået forrest, når det gjaldt om at lukke flere lærlinge ind på arbejdsmarkedet. Denne udvikling fortsætter i 2018, hvor der er indgået 30,9 procent flere uddannelsesaftaler på VVS-energiuddannelsen og 7,9 procent flere på elektrikeruddannelsen i forhold til samme periode året før.

”Især med tanke på at vi kommer fra et meget højt niveau i 2017, er det imponerende, at installationsvirksomhederne også i 2018 øger antallet af nye praktikpladser. Men det viser også, at der er behov for mere arbejdskraft, hvis væksten i branchen skal fastholdes, og at vi har nogle attraktive uddannelser, som åbner en lang række muligheder for de unge”, siger Tina Voldby.

Derfor mener Tina Voldby, at det er positivt, at de øvrige erhvervsuddannelser også oplever, at antallet af praktikpladser stiger. 

- JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere