02.08.2022  |  EL  |  El-materiel

Danskerne er for alvor begyndt at spare på vand og energi

Ny analyse viser, at tre ud af fire danskere har gennemført eller overvejer at gennemføre nye tiltag i det kommende år for at spare på omkostningerne til energi og vand.

På grund af usikkerheden om gasleverancer opfordrede Energistyrelsen i sidste uge alle danskere til at spare på el og det varme vand for at medvirke til at strække ressourcerne lidt længere. Men danskerne er allerede i fuld gang som følge af de høje energipriser.

Det viser en ny analyse fra YouGov om energi- og vandforbruget i Danmark, som en af verdens førende producenter af sanitet og vandhaner, GROHE, netop har offentliggjort på hjemmesiden Vandbarometer.dk. Hele 75 procent af danskerne har således allerede gennemført eller overvejer at gennemføre nye tiltag i det kommende år for at spare på omkostningerne til energi og vand.

Både adfærdsændringer og nye produkter

De mest populære tiltag er adfærdsændringer som at slukke lyset, skrue ned for varmen, tage kortere bade og undlade at lade vandet løbe ved tandbørstning. Men det drejer sig også om skift til elpærer, udskiftning til energibesparende elektronik og investering i vand- og energibesparende vandhaner.

LÆS OGSÅ: Månedens udfordring: Tillid og trivsel er nøglen til det gode sanitetssalg

Analysen viser også, at udviklingen med øget fokus på besparelser har været godt i gang i takt med de stigende priser. Inden for de seneste tre måneder har 59 procent af danskerne gennemført ændringer i hjemmet for at formindske energiforbruget, mens 47 procent har foretaget ændringer for at spare på vandet.

”Ud over de miljø- og samfundsmæssige årsager til at spare på el og vand, har det med de meget høje energi- og forbrugerpriser vel aldrig været mere relevant at gå målrettet efter besparelser i husholdningerne. Og der er virkelig meget at spare ved at være opmærksom på sit vand- og energiforbrug”, siger Mette Nielsen, Leader of Marketing hos GROHE Danmark, i en kommentar til analysen og giver nogle eksempler:

”Hvis man reducerer fem af familiens ugentlige brusebade fra 15 til 5 minutter, kan man spare 4.600 kr. om året. Og ved investering i vand- og energibesparende produkter til bad eller køkken kan en husstand på fire spare over 30.000 liter vand og over 2.000 kr. om året ved at udskifte en traditionel vandhane til en ny med vandbesparende teknologi. Og hvis den tilmed drypper kan man spare yderligere 2.000 kr. om året på vandregningen ved udskiftning.”

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere