08.06.2016  |  VVS  |  Sanitet

Danskerne er klar til moderne VVS-installationer

Flere danskere er klar til at hoppe med på den moderne VVS-bølge med douche-toiletter, vandhaner med sensorer og kogende vand direkte fra hanen, viser nye tal fra Deloitte.

Kogende vand, der kommer direkte ud af hanen, douche-toiletter og vandhaner med sensorer, der tænder og slukker af sig selv. En række nye VVS-løsninger finder i disse år vej til danskernes hjem. Kun få er allerede hoppet med på bølgen, men der er interesse at spore blandt forbrugerne, lyder det fra Deloitte.

Læs også: Douchetoiletter skal på Danmarksturné

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Generelt fylder VVS-installationerne mere og mere i budgettet, når vi bygger køkkener og badeværelser i vores boliger. Ikke blot findes en række meget dyre armaturer, der har en vis blære-effekt. Der er også kommet mange nye produkter på markedet, som giver mulighed for at bruge vandet på en smartere måde”, siger partner i Deloitte, Bo Odgaard.

Ifølge den nye undersøgelse fra Deloitte har fem procent af danskerne i dag installeret en vandhane med kogende vand, mens et tilsvarende antal har installeret sensorer. Foruden de forbrugere, der allerede har investeret i de nye installationer, svarer ti procent i undersøgelsen, at de overvejer at få en hane med kogende vand, mens 12 procent overvejer sensorer på deres vandhaner.

Ifølge Bo Odgaard er der derfor ingen tvivl om, at interessen for de nye VVS-installationer er til stede.

”Derfor er det også vigtigt, at VVS-installatørerne forstår at spotte behovet og har en god dialog med deres kunder”, siger han. 

Danskerne er mest til træk-og-slip
Interessen for douche-toiletter er dog knap så stor. Her foretrækker mange danskere nemlig stadig det traditionelle toilet med tilhørende papir. Ifølge undersøgelsen er det kun to procent af danskerne, der har installeret et douche-toilet i deres bolig, mens otte procent har det i tankerne.

”Det er forståeligt nok, at skepsissen er lidt større her. Efter 100 år med træk-og-slip skal man lige vænne sig til tanken”, siger Bo Odgaard.

Ifølge undersøgelsen står vandhanerne med kogende vand højest på ønskesedlen hos danske mænd, mens de miljørigtige sensorer hitter hos kvinderne.

Læs også: Teknikken rykker ind på badeværelset

Tallene fra undersøgelsen er baseret på i alt 1.165 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere