DanTaet sikrer Odense Kommune mod lækager
Lækager og sivninger i såvel vand- som fjernvarmeinstallationer opdages øjeblikkeligt i de 27 institutioner i Odense Kommune, som netop har taget nye sikringsanlæg i brug leveret af DanTaet a/s.
Avancerede, men brugervenlige læksikringsstemer er for nylig blevet installaleret i en lang række institutioner i Odense Kommune. Det er firmaet DanTaet a/s, der har leveret anlæggene, som skal læksikre forbrugsvand og fjernvarmeanlæg på 27 af kommunens skoler og daginstitutioner.
Projektet er en del af kommunens aktive risikostyringsarbejde, som er sat i gang, fordi en beregning viser, at kommunen ved en investering på 50-60.000 kroner kan forebygge skader, som kan løbe op i en halv million kroner eller mere.
Flere vil have sikring i fremtiden
DanTaet, som er markedsførende indenfor udvikling og produktion af systemer og anlæg, der sikrer, at lækager og sivninger i såvel vand- som fjernvarmeinstallationer opdages øjeblikkeligt, forventer, at andre kommuner i fremtiden vil have mere øje for sikring.
Ingeniør i Odenses By- og Kulturforvaltning Jens Oxenvad siger om kommunens investering:
"Vi har desværre haft omfattende skimmelskader på flere af kommunens institutioner. Eksempelvis forårsagede en vandrørslækage i en børnehave, at der sivede 600 kubikmeter vand ud i vægge og gulve, før lækagen blev opdaget".
Komponenterne til læksikring af henholdsvis brugsvand (system KMP-V) og fjernvarme (system KMP-F) er stort set identiske og består af elektronisk styrede afspærringsventiler, kontrolbokse, udefølere samt Kamstrups energi- og flowmålere.
Ekstremt brugervenlige systemer
Om systemernes brugervenlighed siger ingeniør Jens Oxenvad, Odense Kommune:
"Vuggestue- og børnehaveledere er ikke teknikere, og det skal de heller ikke være, derfor skal systemerne være udviklet, så de kan anvendes af ikke-teknisk kyndigt personale".
Også Teknologisk Institut, der har foretaget en generel og samlet vurdering af både KMP-V og KMP-F anlæggene, vurderer, at de er brugervenlige.
-UB