22.12.2015  |  EL  |  Branchen

De nye el- og VVS-deltidsuddannelser er godkendt

Fra årsskiftet bliver det flere steder i landet muligt at uddanne sig til el- eller VVS-installatør på deltid.

Flere erhvervsakademier får ved årsskiftet mulighed for at udbyde de nye deltidsuddannelser som VVS- og el-installatør. Det skriver licitationen.dk.

Læs også: Installatøruddannelser kan tages på deltid

Det er tre måneder siden, at uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) gav den overordnede tilladelse til deltidsuddannelserne. Og nu har akkrediteringsrådet, der godkender nye uddannelser, godkendt de nye akademiuddannelser i både el-installation og VVS-installation. Ligeledes har de godkendt de uddannelsesinstitutioner, der får mulighed for at udbyde de nye deltidsuddannelser. 

Københavns Erhvervsakademi og Erhvervsakademi MidtVest i Herning får lov til at udbyde de nye deltidsuddannelser på både el- og vvs-området. Erhvervsakademi Lillebælt - med afdelinger i både Odense og Vejle - har fået tilladelse til at udbyde VVS-installatøruddannelser, men har fået afslag på el-installatøruddannelsen. Desuden er ansøgningen fra Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg om at få lov til at udbyde deltidsuddannelsen på el-installatørområdet fortsat under behandling.

En sejr for erhvervslivet og de studerende
Hos brancheorganisationen Tekniq vækker de nye deltidsuddannelser glæde:

”Vi har brugt mange kræfter på at skabe muligheden for at tage installatøruddannelserne som deltidsstudier. Det er også en sejr for de studerende, som kan bevare tilknytningen til arbejdsmarkedet. Mest af alt er det en sejr for erhvervslivet, som har brug for mange flere installatører, end der uddannes i dag”, siger Tekniqs underdirektør Tina Voldby til licitationen.dk.

Læs også: Ny elektrikeruddannelse er klar

I forbindelse med de nye uddannelser bliver det samtidig muligt at stoppe op og tage delautorisationer undervejs.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere