07.10.2019  |  EL  |  Branchen

De Radikale vil have afskaffet håndværkerfradraget

Det skal være slut med at trække udgifter til installatøren fra i skat. De Radikale mener ikke, at håndværkerfradraget skaber flere arbejdspladser, og derfor vil de tage et forslag om at afskaffe fradraget med til de kommende finanslovsforhandlinger.

Hvis det står til De Radikale, der er en del af regeringens parlamentariske grundlag, skal det være slut med håndværkerfradraget.

Læs også: Snyd med håndværkerfradraget bliver ikke kontrolleret

Partiet vil i hvert fald ifølge politisk ordfører Sofie Carsten Nielsen tage forslaget om at afskaffe fradraget med til de kommende finanslovsforhandlinger. I stedet synes partiet, at de omkring 500 mio. kr., som ordningen koster om året, skal bruges på uddannelse.

”Det er et fradrag, som de fleste af os, der har nok i forvejen, får til håndværkere eller rengøring. Der kommer ikke flere arbejdspladser ud af det. Det viser, at det er ting, vi alligevel får gjort”, siger hun til Ritzau.

De Radikale foreslår i stedet at bruge 300 millioner kroner på at afskaffe uddannelsesloftet, som har gjort, at man ikke kan tage en ny videregående uddannelse på samme niveau i de første seks år, efter at man har færdiggjort den første. Derudover vil De Radikale styrke humanistiske, merkantile og samfundsvidenskabelige uddannelser med 290 millioner kroner.

Venstre: Ordningen er en god hjælp
Hos Socialdemokratiet vil finansordfører Christian Rabjerg Madsen ikke sige, om regeringen er klar til at sløjfe håndværkerfradraget.

”Men det er klart, at det her med at styrke vores uddannelser til gavn for både de unge mennesker og vores virksomheder ikke er forslag, som ligger langt fra, hvordan vi selv gerne vil styrke Danmark”, siger han til DR.

Venstre, der var med til at gøre boligjobordningen permanent, mener, at det er en dårlig idé at afskaffe ordningen.

Læs også: Håndværkerfradraget benyttes ikke kun af velhavere

”For travle børnefamilier og ældre mennesker er ordningen en god hjælp. Den sikrer støtte til klimatiltag som solceller og varmepumper, og samtidig modvirker den sort arbejde”, siger skatteordfører Louise Schack Elholm ifølge Ritzau.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere