02.12.2022  |  EL  |  Varme og køling

Deltag i gratis møde om etablering af fjernvarmeselskaber i landsbyområder

Der er en stor efterspørgsel på fjernvarme, og ikke alle områder eller landsbyer vil kunne få det. Derfor tilbyder Dansk Fjernvarme alle interesserede et gratis webinar om muligheden for at etablere et fjernvarmeselskab og dermed forsyne lokalsamfund og landsbyer med kollektiv varme.

Flere kommuner begynder at lægge sidste hånd på den kommunale varmeplan, der skal være grundlag for det kommunale brev, borgere i naturgasområder vil modtage inden året er omme vedrørende mulighederne for at blive forsynet med fjernvarme.

I realiteten vil der være lokalsamfund eller landsbyer, hvor ønsket om fjernvarme er stort, men hvor de eksisterende fjernvarmeselskaber ikke umiddelbart ruller fjernvarmenettet ud, fordi det ikke vil være økonomisk konkurrencedygtigt for selskaberne. Her kan en mulighed være at etablere kollektiv varmeforsyning og stifte et nyt fjernvarmeselskab.

Læs også: Digital overvågning kan spare ressourcer og minimere energitab i fjernvarmenettet

Derfor afholder Dansk Fjernvarme et gratis webinar den 7. december fra kl.16 til kl.17.30 om etablering af nye fjernvarmeselskaber for interesserede eller ildsjæle, der bor eller er i områder, hvor der måske ikke er udsigt til fjernvarme. Tilmeld dig her

”Lige nu er der et stort pres fra mange sider for at få fjernvarme. Borgerne ønsker nemme kollektive løsninger, hvor det er muligt Og fjernvarme er ofte attraktiv i forhold til pris, miljø og forsyningssikkerhed. Men det er ikke alle steder, der giver mening at tilbyde fjernvarme. Derfor afholder vi det her webinar for både at uddybe men også afmystificere, så man får et realistisk billede af, hvad det vil sige at etablere et fjernvarmeselskab”, fortæller Nina Marie Holmboe, seniorkonsulent Dansk Fjernvarme.

Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for landets fjernvarmeselskaber, og det har høj prioritet for organisationen, at fjernvarmeselskaber understøttes til en bæredygtig udrulning og drift af fjernvarme – både økonomisk og miljømæssigt. De selskaber, som etableres i denne tid, bør være fornuftige og bæredygtige også på lang sigt.

For lokale ildsjæle eller nysgerrige ”fjernvarme-begyndere”
Nina-Marie Holmboe understreger, at det er hårdt arbejde at drive et fjernvarmeværk. Derfor skal første prioritet altid være at lade eksisterende og veletablerede fjernvarmeselskaber udrulle fjernvarme, også selvom det står til at tager længere tid end man ønsker.

”Fjernvarmen er blevet populært, fordi det er en stabil og grøn varmekilde. Og i lyset af stigende energipriser er ønsket og efterspørgslen skudt til vejrs. Men det er vigtigt, at vi sikrer, at hverken husejere eller samfundet bliver belastet af ufuldendte eller forhastede beslutninger, der kan gøre mere skade end gavn. Derfor vil vi også gerne belyse, hvor vigtigt det er at have både professionelle rådgivere og et stærkt samarbejde med de omkringliggende fjernvarmeselskaber”, siger Nina Marie Holmboe.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere