14.01.2022  |  EL  |  Varme og køling

Det første prisloft for overskudsvarme er nu fastsat

Energistyrelsen har fastsat det første prisloft for overskudsvarme. Energistyrelsen skal for fremtiden hvert år udmelde et prisloft for overskudsvarme.

I år er det første, hvor Energistyrelsen udmelder prisloftet for overskudsvarme. Prisloftet udgør et loft over de samlede omkostninger til udnyttelse af overskudsvarme, som en varmeforsyningsvirksomhed må indregne i sine priser. Prisloftet er fastsat til 77 kroner/Gigajoule.

Energistyrelsen skal hvert år udmelde et prisloft for overskudsvarme jævnfør bekendtgørelsen om fastsættelse af et prisloft på levering af overskudsvarme.

LÆS OGSÅ: Energistyrelsens nye kurser skal sikre bedre varmepumpe-kompetencer

Prisloftet fastsættes som et simpelt gennemsnit af de samlede produktionsomkostninger for opvarmet vand, der er produceret på en fliskedel, samt for opvarmet vand, der er produceret på en varmepumpe med luft som varmekilde. Produktionsomkostningerne beregnes på baggrund af Energistyrelsens seneste data fra Teknologikatalog for produktion af el og fjernvarme samt Samfundsøkonomiske beregningsforudsætninger for energipriser og emissioner.

De omkostninger, der indgår i beregningen samt beregningsmetoden, fremgår i bekendtgørelsen.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere