26.08.2022  |  EL  |  Byggeri

Det fuldførte byggeri faldt med 3 procent i 2. kvartal

Det samlede fuldførte etageareal i andet kvartal 2022 endte på 1,9 millioner kvadratmeter, hvilket er et fald på 3 procent i forhold til første kvartal. Det fortæller Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Det fuldførte byggeri faldt med 3 procent i 2. kvartal

Det samlede fuldførte etageareal i andet kvartal 2022 endte på 1,9 millioner kvadratmeter, hvilket er et fald på 3 procent i forhold til første kvartal. Det fortæller Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Det samlede fuldførte byggeri faldt med 3 procent i 2. kvartal, fortæller Danmarks Statistik. Faldet i byggeaktiviteten ses i fuldførelsen af erhvervsbygninger og øvrige bygningstyper, mens det fuldførte byggeri af beboelsesbygninger steg. Ser man på antallet af fuldførte boliger, blev der i andet kvartal fuldført 10.127 boliger, hvilket er en stigning på 24 procent i forhold til første kvartal. Alle tal er korrigeret for normale sæsonudsving. Herudover er der korrigeret for forsinkede registreringer i BBR, men opgørelsen af den seneste byggeaktivitet skal generelt tages med forbehold, da datagrundlaget for de seneste perioder er usikkert.

LÆS OGSÅ: FLD overtager Engelgaar Teknik A/S

Påbegyndt byggeri faldt også i andet kvartal

I andet kvartal blev der påbegyndt 1,5 millioner kvadratmeter, hvilket er et fald på 7 procent i forhold til første kvartal. Faldet i det påbegyndte areal ses inden for alle bygningstyper. Ser man derimod på antallet af boliger, blev der i andet kvartal påbegyndt 7.299 boliger, hvilket er er stigning 13 procent i forhold til første kvartal. Det skal dog bemærkes, at opgørelse af det påbegyndte byggeri er behæftet med usikkerhed grundet forsinkelser ved registrering i BBR.

Andre indikatorer tyder på, at væksten i byggeriet kan stilne af

Konjunkturbarometer for erhvervene juli 2022 viser, at en lang periode med positive forventninger til beskæftigelsen inden for bygge og anlæg nu er vendt til forventninger om faldende beskæftigelse. Også forventningerne til ordreindgangen er faldet gennem de seneste måneder. Samtidig har den sammensatte indikator for byggeret været nedadgående siden marts.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere