03.06.2016  |  VENTILATION  |  Sikring

Det skal være lettere at brandsikre ventilationsanlæg

At brandsikre et ventilationsanlæg kan være en kompliceret disciplin, da der er mange lovkrav og standarder at overholde. Funktionstest og sikkerhed for at systemet fungerer, gør det ofte til en tidskrævende opgave. Det vil Systemair nu gøre noget ved.

Ventilationsproducenten Systemair har sat sig for at gøre brandsikring af ventilationsanlæg nemmere ved at udbyde en række nye brandsikringskurser målrettet entreprenører og serviceteknikere.

Læs også: Systemair præsenterer nyt varmepumpesystem

Producenten oplever et stort og stigende salg af brandsikringskomponenter, men der er behov for mere viden og specialuddannelse på området. Derfor skal den ekspertviden, som virksomheden ligger inde med, nu omdannes til praktisk knowhow, således at den kommer kunderne endnu mere til gavn.

”Vores komponenter og tilhørende brandsikringsautomatik er rigtig populære, men vi får ofte spørgsmål på, hvordan en sag bedst muligt bestykkes, hvordan man undgår fejl under montage, og hvordan man sikrer korrekt aflevering til kunden”, fortæller Birgit Knudsen, produkt- og marketingchef hos Systemair.

Kurser i brandsikring
Som producent og systemudvikler af brandsikringskomponenter og -automatik er Systemair ifølge produkt- og markedschefen i stand til at komme med konkrete anbefalinger og praktiske eksempler på, hvordan brandsikring af ventilationsanlæg klares på den nemmeste måde. Kurserne skal sikre 100 procent korrekte og bedre installationer og være med til at fjerne de største tvivlsspørgsmål i forhold til at projektere og bestykke en sag.

”Først vil vores sælger undervise i de enkelte komponenter, samt hvad der skal til for, at loven er overholdt – herunder eksempler på vores systemløsninger. Derefter vil vores service- og supportchef Flemming Birkmose undervise i opstart, drift og fejlfinding. Der vil på kurset være ’hands-on-øvelser’, så kursisterne selv får prøvet tingene af i praksis. Formålet er at sikre, at der spares tid på installation og indregulering, samt at de rigtige beslutninger bliver truffet, inden selve arbejdet påbegyndes”, fortæller Birgit Knudsen.

Mange forskellige løsningsforslag
På baggrund af Systemairs viden om brandsikring, har virksomheden sammensat en række forskellige løsningsforslag, som man kan hente inspiration fra. Det er klassiske eksempler på, hvordan man kan projektere et røgventileret eller et spjældsikret system lige efter bogen.  

”I vores produktprogram til brandsikring af ventilationsanlæg indgår vores brandsikringsautomatik BR-A3, der er udviklet præcist i henhold til DS 428.4. Det giver mange fordele for den projektansvarlige, fordi det sikrer, at alle gældende funktionskrav er overholdt”, siger Birgit Knudsen og fortsætter:

”Til vores brandsikringsautomatik medfølger også en komplet installationsvejledning med mange gode og nemt overskuelige illustrationer. Derudover har vi eksempelvis også udarbejdet opstartsskemaer og installationscertifikater, som blot skal udfyldes, for at den samlede dokumentation til afleveringen er klar”.    

Læs også: Brancheprofilen: ”Jeg vil ikke lave en revolution”

Opkobling til CTS-anlæg via gateway
Som noget nyt kan Systemairs brandsikringsautomatik nu også opkobles til CTS-anlæg for central styring. Det giver mulighed for overvågning af status og alarmer for hvert enkelt spjæld, som indgår i brandsikringsautomatiksystemet. Dermed er automatikken nu også velegnet til større byggerier som for eksempel sygehuse og store erhvervsbyggerier, oplyser Birgit Knudsen.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere