Minuttæller skal få hotelgæster til at tage kortere brusebade
Scandic vil hjælpe sine hotelgæster med at mindske deres vandforbrug under bruseren. Det sker ved hjælp af innovativ teknologi og nudging.
På Scandic Jacob Gade-hotellet i Vejle er der blevet installeret en sensor og et display med en timer i brusekabinerne på alle hotellets 129 værelser.
Displayet er placeret i øjenhøjde og viser, hvor lang tid gæsten har været i bad. Så snart der tændes for vandet, går timeren i gang. Ambitionen er at tilskynde eller "nudge" gæsten til at blive opmærksom på sit vandforbrug og dermed nedsætte det til gavn for miljøet.
Læs også: Politiskolen vokser, mens vandforbruget falder
Det nye initiativ sker i et samarbejde med den danske start-up-virksomhed Aguardio, der har som mål at hjælpe med at reducere vandforbruget på hoteller igennem teknologiske, innovative løsninger.
”Vi er rigtig glade for det nye samarbejde med Aguardio, som på intelligent vis kan bidrage til at mindske vandforbruget og dermed miljøpåvirkningen. Det er imidlertid stadig helt op til den enkelte gæst at bestemme længden af brusebadet, og hvor meget vand der bruges, hvilket er vigtigt for os”, siger kommunikationschef i Scandic, Daniel Kirchhoff.
Sensor i brusekabinens loft
Foreløbig er hotellet i Vejle det eneste, der har fået installeret løsningen, men Scandic ser med interesse på resultaterne for at vurdere løsningen på kædens andre 25 hoteller. Det er første gang, at Aguardios løsning testes i så stor skala.
Vandforbrug på hotelværelser
- Et gennemsnitligt brusebad på et hotel varer +7 minutter
- Hver tredje gæst sår mere end ni minutter under bruseren
- Kun hver femte hotelgæst slukker for vandet under indsæbning
- Aguardios analyser viser, at tiden i brusebadet kan nedsættes med 20 procent, når displayet er installeret
Kilde: Aguardio
Udover displayet, der gør gæsten opmærksom på badetiden og guider til mindre vandforbrug, installeres en sensor i brusekabinens loft. Denne kommunikerer med hotellets wi-fi og aktiverer, når en person kommer ind i brusekabinen, og vandet tændes og slukkes.
Sensorerne gør det muligt at indsamle nyttig viden om vandforbruget på hotellet. Det hjælper Scandic, fordi det på den måde bliver muligt at regulere opvarmningen af vand og dermed reducere energi- og CO2-forbruget. Samtidig tilbyder sensorerne målinger om luftfugtighed og temperatur på de enkelte værelser.
”Aguardio kan hjælpe Scandic med at optimere sin hoteldrift. Vores løsning vil både give Scandic en økonomisk besparelse samtidig med, at den sparer på klodens ressourcer, hvilket matcher begge virksomheders fælles mission perfekt”, siger Thomas Munch-Laursen, CEO & co-founder hos Aguardio.
Læs også: 4.000 hotelværelser i København køles ned med havvand
De første resultater fra hotellet ventes klar i løbet af januar.
- JMA