22.04.2021  |  EL  |  Belysning

Case: EGE CARPETS I HERNING FIK EN NY BELYSNINGSLØSNING OG BEDRE ARBEJDSKLIMA

Indhold fra partner Hvad er dette?

Solar Light leverer en helt anden løsning end de traditionelle lysstofrør til Ege Carpets' produktionshal.

Ege Carpets i Herning, som mange af os nok bedre kender som tæppefirmaet Egetæpper, blev grundlagt i 1938 og i dag er en af Europas største producenter af tæpper og tekstilgulve.

Solar Light har i over 15 år leveret belysningsløsninger til de store væve, som Ege Carpets har stående i Herning. Typisk faldt løsningen på standardarmaturer og de velkendte lysstofrør, der var placeret med 3-4 meters afstand, og som tæppefirmaet i mange år har brugt i deres 24/7-produktion. 

Men da Ege Carpets skulle have belyst en ny gigantisk væv til produktion af deres firkantede tæpper med mange rækker af garnnøgler, foreslog Solar Light, at de afprøvede en helt anden løsning end de traditionelle lysstofrør.

Ny belysningsløsning blev udviklet i samspil med medarbejderne
Hver dag væves der meterlange tekstiltæpper hos Ege Carpets - og det kræver en god belysning, hvis man hurtigt skal finde ud af, hvilke garnnøgler, der eksempelvis har fået knuder. Derfor har lyskilden i mange år været et-rørs-armaturer, der sad i loftet i gangen midt i mellem garnnøgle-reolerne. Denne belysningsløsning har dog haft nogle udfordringer, når lyset kun ramte én vej fra, hvorfor de mange garnnøgler har skygget for andre garnnøgler. Og når operatørerne skulle ind blandt garnnøglerne for at løse knuder op var det ikke usædvanligt, at de selv skyggede for lyset. Det var ikke helt optimalt.

Derfor besluttede Solar Light sig for at finde en bedre løsning i samarbejde med Ege Carpets elektrikere. I første omgang som en prøveløsning, som Ege Carpets medarbejdere kunne prøve af.

Valget faldt på de nye smarte LED-bånd, som kan sættes op i hele 70 meters ubrudt linje, og som man kan lysregulere. Solar Light satte lange ubrudte LED-bånd op i to rækker oven over hinanden ved klingerne, der løber helt inde langs garnnøglerne. To rækker af seks LED-bånd på hver 10 meters længde. 

På den måde bliver garnnøglerne lyst op både ovenfra og nedefra frem for, at lyset kun rammer garnnøglerne fra én vinkel og skaber alle mulige slags skygger. I første ombæring satte Solar Light LED-båndene op ved en enkelt væv, så medarbejderne kunne fornemme den nye belysning. De var meget begejstrede. Nu sidder lyskilderne lige der, hvor medarbejderen har brug for, at der er lys – og de kan bedre se, hvis garnnøglerne sidder forkert, eller hvis der opstår knuder.

”Det er altid spændende at samarbejde med nogle, der tør at tænke ud af boksen, og som ikke er bange for at prøve nye løsninger af. Og i dette tilfælde gav det jo fantastiske resultater – bedre belysning og bedre arbejdsklima. Kunden har fået en god løsning med LED-bånd, der kan sættes op i ubrudte længder, lige der hvor der er behov,” fortæller Torben Pasgaard Olesen, der er belysningskonsulent hos Solar Light.

Ved opsætningen af de nye LED-bånd er lyset også gået fra 3000 til 4000 Kelvin, hvilket svarer til et lys, der minder om dagslys. Det har resulteret i et bedre arbejdsklima for de medarbejdere, der er der i aften- og nattetimerne. 

Se produkter og flere billeder her

Mere fra Solar Light – Når belysning betyder noget

Solar Light – Når belysning betyder noget

www.solarlight.dk/

Med Solar Light sortimentet er du godt rustet til at løse alle belysningsopgaver. Du finder et bredt sortiment af professionelle belysningsprodukter med mange anvendelsesområder, indendørs såvel som udendørs.  Vi er specialister i at finde den rette belysning til bl.a. industrien, kontormiljøer, landbrug, sportshaller, retail, uddannelses-…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere