30.03.2012

Ekstremregn skaber efterspørgsel på højvandslukkere

Efterspørgslen på højvandslukkere er steget merkant efter skybruddet i juli sidste sommer. Det mærkes tydeligt hos Hovedstadens VVS og Kloak A/S, der monterer kælderventiler i hovedstadsområdet, hvor skybruddet ramte hårdest.

Når kælderen har været fyldt med kloakvand en gang, så er det ikke noget, man som husejer gider igen, og det kan mærkes på efterspørgslen af højvandslukkere.  Hos Hovedstadens VVS og Kloak A/S er henvendelserne steget markant siden sommerens skybrud, der specielt gik hårdt ud over hovedstadsområdet. 

”Vi havde inden sommers skybrud ikke sat nogen højvandslukkere op, men i efteråret har jeg sat omkring halvtreds op i hovedstadsområdet,” siger Torben Ljungberg indehaver af Hovedstadens VVS og Kloak A/S. 

Læs også: Skybrudssikring på programmet ved dansk kloak-event

Da det udelukkende er Torben Ljungberg, der monterer højvandslukkere, har skybruddet sat sine tydelige spor på hans arbejde i efterårets.

”Halvtreds højvandslukkere lyder måske ikke af meget, men for én montør er det mange, og hvis man ser på stigningen fra nul til halvtreds, så er det jo egentlig helt vildt,”  fortæller Ljungberg og fortsætter.

”Det er mit klare indtryk, at hvis vi i fremtiden får flere ekstreme skybrud, så vil den her tendens fortsætte. højvandslukkere er den eneste mulighed, man som husejer har for at sikre sig, og det er jo i sidste ende også et forsikringsspørgsmål, hvis man bor i et hus, der er særligt udsat.”

Mere fra

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere