14.06.2017  |  EL  |  Branchen

El-direktør fratræder med øjeblikkelig virkning

Efter at have fået kritik for en række sager om dobbeltroller og sponsorrejser fratræder Knud Steen Larsen sin stilling som adm. direktør for forsyningsselskabet Ewii.

Adm. direktør i forsyningsselskabet Ewii, Knud Steen Larsen, er fratrådt sin stilling med øjeblikkelig virkning.

Det sker efter gensidig overenskomst mellem Ewiis bestyrelse og Knud Steen Larsen og kommer efter en række sager om dobbeltroller og sponsorrejser, skriver Berlingske Business.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Ifølge avisen har flere i Ewiis repræsentantskab udtrykt deres utilfredshed over, at direktøren har været på sponsorbetalte rejser, hvor hans familie ved flere lejligheder har været med.

Læs også: Strid om manglende ansættelsesbevis endte i retten

Den fynske el-direktør har blandt andet været på to Champions League-ture i henholdsvis 2012 og 2013. Året efter var han taget til det skotske højland med sine to sønner. Her boede de på luksushotellet Gleneagles, der huser Skotlands eneste tostjernede Michelin-restaurant.

Og i lørdags vendte han hjem efter det, han efterfølgende har kaldt en ’netværkstur’, der bestod af fem dage i Shanghai med sin kone, skriver Berlingske Business.

Alle rejserne er blevet arrangeret af fodboldklubben OB, hvor energiselskabet Ewii er sponsor. Knud Steen Larsen er bosat i Odense.

Markant lønforhøjelse
Ud over de mange rejser har Knud Steen Larsen også fået forsødet sin tilværelse med en stor løncheck – således er lønnen til direktionen i Ewii siden 2010 næsten fordoblet til 9,7 millioner kroner. Og alene sidste år steg den 24 procent.

Det på trods af, at Ewii har tabt et trecifret millionbeløb på fiberbredbånd og kommercielle udviklingsprojekter som brændelsceller og en elscooter.

Desuden har Knud Steen Larsen via investeringsselskabet Othania Invest haft et dobbeltrolle, hvor han har blandet sine privatøkonomiske interesser sammen med adskillige store leverandører til Ewii, skriver Berlingske Business.  

Læs også: Arbejdsgivernes direktør stopper

Knud Steen Larsen har været adm. direktør hos Ewii, der forsyner trekantsområdet med el, i de sidste 12 år. Økonomidirektør Jens Christian Sørensen er konstitueret som midlertidig administrerende direktør i Ewii-koncernen.

I begyndelsen af juni trådte Knud Steen Larsen desuden af som næstformand i energihandelskoncernen Energi Danmark. 

- EL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere