21.12.2020  |  EL  |  Branchen

Elektrikere holder lønskruen i vandet

Medlemmerne af Dansk El-Forbund har oplevet lønfremgang i 2020 trods coronakrise.

Det er lykkedes elektrikerne at opnå en vis lønfremgang i 2020 trods coronavirus. Den samlede, gennemsnitlige lønstigning for medlemmerne af Dansk El-Forbund (DEF) blev på 1,38 procent, skriver fagbladet Elektrikeren.

Selvom det ikke er en stor lønstigning, er det alligevel bedre end forventet, skriver forbundssekretær Ole Tue Hansen, der har været ’tovholder’ på lønstatistikken, i en kommentar. Han konstaterer, at der traditionelt ikke opnås de store lønstigninger i de år, hvor der er overenskomstforhandlinger.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Og i år var vi ovenikøbet ramt af coronapandemien. Den havde en voldsom indvirkning på verdensøkonomien og dermed også den danske. Til sammenligning steg lønnen 0,75 procent, sidst vi havde overenskomstforhandling i 2017. Det er derfor glædeligt, at den samlede lønstigning for 2020 alligevel sneg sig op på 1,38 procent, svarende til 2,88 kroner mere i timen”, siger han.

Elbranchen har derudover haft en lav procent, når det gælder arbejdsløshed. Da arbejdsløsheden i DEF’s a-kasse i maj 2020 var på sit højeste, lå procenten på 4,33 procent. Siden er den faldet til at være i nærheden af 2 procent.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere