18.03.2021  |  EL  |  Branchen

Elektrikerlærling sagde stop efter krænkelser

Også fra elektrikernes arbejdspladser er der eksempler på krænkende adfærd med alvorlige konsekvenser for ofrene.

Skal man som ’pæn pige’ i elektrikerfaget finde sig i ’kærlige klap’?

Nej, det skal man selvfølgelig ikke! Heller ikke elektrikerlærling Vibe Gammelgaard Nielsen.

Vibe Gammelgaard Nielsen arbejdede på en byggeplads, hvor hun blev udsat for flere grænseoverskridende episoder. Efter flere forgæves forsøg på at råbe virksomhedens ledelse op endte forløbet efter hjælp fra Dansk El-Forbunds (DEF) afdeling København med et forlig mellem virksomheden og lærlingen. Hun har nu fået en ny læreplads, skriver fagbladet Elektrikeren.

Lærlingen Vibe Gammelgaard Nielsen fortæller sin historie, fordi hun håber, at omtalen kan medvirke til, at andre slipper for at opleve det samme som hende.

René Gorski, der er fagsekretær i DEF København og som har bistået Vibe Gammelgaard Nielsen, fortæller, at sagen ikke er enestående. Han behandler i øjeblikket tre andre sager om krænkelser.

Også andre afdelinger i forbundet kan fortælle om eksempler på krænkelser. Her har der både været en dybt alvorlig sag og tilfælde, der er blevet ’taget i opløbet’.

Og både kvinder og mænd rammes af krænkelser i faget. Fra en afdeling lyder meldingen: ”… ens for de tre sager er også, at medlemmerne ikke har ønsket at videreføre sagerne, fordi det er flovt, skamfuldt eller ydmygende – eller fordi de er mænd?”

”Jeg ved godt, der har været og fortsat er nogle håndværkertraditioner eller -kultur – både verbalt og fysisk – som mange af os har været igennem i vores læretid m.m. Det var jo ’bare god værkstedshumor’. Det må vi alle gøre op med nu og have forståelse for, at det hører fortiden til”, fastslår René Gorski.

Læs mere i fagbladet Elektrikeren side 6 – http://mags.otw.dk/danskelforbund/859/6

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere