Elektrikers strømskader anerkendt som arbejdsulykke efter mere end fem år

Med Jeppe Jaqué Frimands sag har domstole nu tre gange på et år slået fast, at elektriske stød kan få alvorlige følger – og at ofrene skal have erstatning.

Jeppe Jaqué Frimands sag var udførligt omtalt i det seneste nummer af fagbladet Elektrikeren. Det var inden retssagen. .

Men først nu har han ved retten i Glostrup fået medhold i, at det er en arbejdsulykke, der forårsager gener og smerter i hans ansigt. For på trods af at symptomerne er så alvorlige, at han i dag modtager førtidspension, så har både myndigheder og hans arbejdsgivers ansvarsforsikringsselskab hidtil afvist, at der skulle være en sammenhæng mellem ulykken og Jeppe Jaqué Frimands symptomer.

Dommeren i Glostrup ser anderledes på sagen og er ikke i tvivl om, at elektriciteten er skyld i symptomerne, og den nye dom øger presset på myndighederne og andre for at respektere, at elektricitet kan skade kroppen. Det er tredje gang inden for et år, at der falder en dom, som siger, at der er en sammenhæng mellem en el-ulykke og de symptomer og gener, som personen får bagefter.

”Nu må Arbejdsmarkedets Erhvervssikring begynde at anerkende den slags skader af sig selv. Det er urimeligt, at elektrikere og andre er nødt til at gå gennem opslidende retssager for at få medhold”, siger faglig sekretær Niels Bo Nielsen fra Dansk El-Forbunds Københavns-afdeling.

Erstatning for arbejdsgiverens ansvar
Efter afgørelsen i Jeppe Jaqué Frimands sag skal forsikringsselskabet Topdanmark nu betale cirka 100.000 kroner i erstatning for arbejdsgiverens ansvar. Beløbet er blandt andet delvis dækning af, hvad han mistede i indtægt, da han gik sygemeldt efter ulykken.

Dommen pålægger desuden Ankestyrelsen at anerkende, at der er tale om en arbejdsulykke. Det har den hidtil ikke villet.

Nu skal Arbejdsmarkedets Erhvervssikring så i gang med at regne ud, hvor mange penge Jeppe Jaqué Frimand skal have fra arbejdsskadesikringen. Da ulykken skete under renoveringen af en lejlighed med fejl i installationen, skal boligselskabet også betale cirka 100.000 kroner for sin del af ansvaret.

Læs også: Risikovurdering kan reducere antallet af arbejdsulykker

Dansk El-Forbund har gennem mange år kæmpet for at opnår en anerkendelse af skader efter stød-ulykker. Et større forskningsprojekt er i øjeblikket ved at undersøge sammenhængen mellem el-ulykker og senfølger.

- JMA

2ctrl ApS

Sponseret

2CTRL er landets førende virksomhed inden for KNX

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Relateret indhold

20.12.2024Installator.dk

Pengeregn over TEKNIQ-medlemmer

20.12.2024Inspectly ApS

Sponseret

Kvalitetsklubben: Styrk dit byggeprojekt med skarp intern kommunikation

20.12.2024Carlog System

Sponseret

Carlog System ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

19.12.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO’s klimamål sætter en ny standard for grossisterne

19.12.2024Installator.dk

Stejl læringskurve koster dyrt for nystartet VVS-installatør

18.12.2024Wieland Electric A/S

Sponseret

Vi byder Thomas Bøgh Laursen velkommen til Wieland Electric A/S!

17.12.2024METRO THERM A/S

Sponseret

METRO THERM fusionerer med KVM-Genvex

17.12.2024Installator.dk

Solplus A/S bliver en del af InstallatørGruppen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle