20.07.2021  |  EL  |  Arbejdsredskaber

EMC skærmet og funktionssikkert installationskabel

Indhold fra partner Hvad er dette?

Firetuf EMC PH120 0,6/1 kV

Byggeri med krav om ekstrahøj brandsikkerhed og beskyttelse mod elektromagnetisk stråling, har brug for kabler, der er funktionssikre såvel som EMC-skærmede.  

Funktionssikkerhed
Brandsikkerhed opnås i kraft af kabelmaterialernes evne til at modstå brand eller give beskyttelse herimod og måles som den tid (minutter) et produkt kan opretholde et funktionsniveau under brand ved en given temperatur. Kablets funktionssikkerhed under brand angives i form af tid, såsom 15, 30, 60, 90 eller 120 minutters drift i henhold til en standardiseret brandtest under europæiske DIN og IEC eller tilsvarende internationale EU direktiv.

EMC-skærmning
EMC-beskyttelse sikrer, at elektriske apparater, maskiner og instrumenter fungerer korrekt under påvirkning af elektromagnetiske felter fra for eksempelvis andre elektriske apparater, strømførende ledninger, lynnedslag og statisk elektricitet. 

Beskyttelse opnås ved hjælp af metallisk afskærmning af kablet, der giver lav følsomhed overfor elektriske og magnetiske felter. EMC kabler udmærker sig ved at have en koncentrisk skærm, som kan bestå af aluminiumsfolie, kobberbånd eller en fletskærm af flertrådet kobber. Jo tættere en skærm desto højere grad af beskyttelse mod støj. Separering af strømkredse er en anden nem måde at reducere risikoen for elektronisk støj. EMC-kabler bruges bl.a. i kontorbygninger, på hospitaler, inden for landbrugssektoren og industrien, hvor maskiner, procesanlæg eller vigtig elektronisk udstyr anvendes.

FIRETUF FHIKS EMC PH120 0,6/1 kV 

Halogenfrit installationskabel til fast installation indendørs, hvor der kræves funktionssikkerhed i 90 minutter. Isolationen er godkendt til PH120 og har bestået en 120 minutter brandtest ved en temperatur på op til 830°C i henhold til EN 50200 og IEC 60332-1. Kablet har en 100% dækkende kobberskærm, der overholder EMC-direktivet iht. EN 6100. Ved installation udendørs skal kablet beskyttes mod direkte sollys. Produktet er optaget/registreret i varedatabasen over byggematerialer, som kan anvendes/indgå i Svanemærket byggeri.

  • Leder: Kobbertråd kl. 1. og 2.
  • Ledertemperatur: 90°C
  • Isolation: PEX og mica-tape (PH120)
  • Skærm: 100% dækkende kobbertråd og -bånd
  • Kappe: Halogenfri kompound
  • Ledertemperatur: 90°C
  • Bøjeradius: 8xD
  • Funktionssikker iht. EN 50200 og IEC 60331-1

Firetuf EMC PH120 0,6/1kV forhandles via Solar.

Download datablad her eller besøg vores online webkatalog.

For yderligere kontakt eller forespørgsler venligst kontakt Thomas Wædeled på telecon 6039 2629 eller e-mail thomas.waedeled@prysmiangroup.com

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker. Pr…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere