11.12.2018  |  EL  |  Belysning

Case: EN VELOPLYST INDENDØRS MULTIHAL

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hafnia Hallen i København har energirigtig LED sportsbelysning uden blænding.

Da taget brast sammen under snemasserne på Club Danmark Hallen i 2011, troede mange, at den store populære sportshal var en saga blot. Men i 2014 blev hallen købt af Københavns Kommune, og i 2017 blev hallen genfødt som Hafnia Hallen; en indendørs multihal på ikke mindre end 9.200 m2. 

Formålet med den store sportshal er at samle så mange sportsgrene som muligt under samme tag. Udover at skabe plads til de klassiske sportsgrene som håndbold, badminton og basketball, var visionen også at åbne op for sportsgrene, der normalt dyrkes udenfor. Man kan derfor finde både en nedkølet kunstgræsbane, en opvarmet beachvolleybane og et 800 meter langt løbetrack. 

Den store variation af sportsgrene var noget af en udfordring for belysningen, da hver enkelt bane krævede sin helt egen lyssætning. Men sammen med el-entreprenør Verdo tog Solar Light kampen op. 

Sportshal armaturerne blev installeret over de fleste baner i de nye haller, store som små. Armaturerne er bold-sikre, så de ikke tager skade af hård boldspil, og kaster ikke generende skygger på banen. 

Langs den store løbebane, der slanger sig langs hallens kant, tårner tre meter høje lysmaster sig op, og over kunstgræsbanen i midten af hallen står seks og otte meter master med runde projektører. BEGA armaturer er anvendt til effekt lysmaster og Siteco/Osram er anvendt til projektører, som skaber en illusion om, at man befinder sig udenfor. 
Med de store panoramavinduer i hallen skulle Solar Light sikre, at dagslyset ikke blev et problem for sportsudøverne. Med DALI-armaturer i hallens loft reguleres lyset efter mængden af dagslys, og kan digitalt blive slået til og fra, når der er behov for det. 

- Til Hafnia Hallen har vi leveret mange forskellige belysningsarmatuerer. Hallen er præget af mange mindre nicheområder og baner, der hver især har sine helt egne krav til belysningen. Det har været sjovt at se hallen blive til, og se, hvor stor betydning lyssætningen kan have for de forskellige sportsgrene, udtaler Frank Silla, belysningskonsulent hos Solar Light.

Se flere flotte billeder her

Mere fra Solar Light – Når belysning betyder noget.

Solar Light – Når belysning betyder noget.

www.solarlight.dk

Med Solar Light sortimentet er du godt rustet til at løse alle belysningsopgaver. Du finder et bredt sortiment af professionelle belysningsprodukter med mange anvendelsesområder, indendørs såvel som udendørs.Vi er specialister i at finde den rette belysning til bl.a. industrien, kontormiljøer, landbrug, sportshaller, retail, uddannelses- og sundhedssektoren samt den private bolig. Slår standardløs…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere