Energibesparelser skal sælges på økonomien

Hvad enten det gælder energirenovering eller vedvarende energi, skal det sælges på den økonomiske besparelse – eller eventuelt værdiforøgelse af boligen. For de fleste kommer den gode samvittighed i anden række.

”Når man skal sælge, er det vigtigt at tænke på, at folk først og fremmest kan forstå kroner og ører. De kan ikke nødvendigvis forstå hele teknikken. Installatørens opgave er at omsætte de tekniske installationer til blandt andet økonomi. Vi skal jo tale det sprog, som kunden forstår,” det siger IBI Salgschef Søren Schantz, Lemvigh-Müller.

Han mener, at det kan være svært for kunden at se, at man kan spare penge med en varmepumpe, hvis ikke man har det økonomiske regnskab foran sig, så det må installatøren stille til rådighed. På samme måde kan det være svært at forstå, at man skal investere i solceller, når tilbagebetalingstiden umiddelbart ser lang ud.

Privatkunder tænker mere langsigtet
”Men når man nu tager de stigende elpriser indover, og når man inddrager de bløde værdier som for eksempel selvforsyning, så begynder det at hjælpe på det,” bemærker han og sammenligner med en professionel bestyrelse i en virksomhed, som helt ville afvise en investering med så lang tilbagebetalingstid. Privatkunder har en anden tilgang.

”På privatmarkedet er det jo sådan, at hvis ikke vi sparer penge, så gider vi ikke. Sådan er det i hvert fald langt hen ad vejen, siger han,” men tilføjer så, at man på det her område skal tænke meget bredere.

For installatøren betyder det, at han lige pludselig skal ud og rådgive kunden om investeringer, altså hvad der skal til for at bevare prisen på et hus, og her betyder det en hel del for værdien af et hus, om energiregningen er høj eller lav.

Grossister skal vejlede bedre
”Nettomålerordning, investering, finansiering er jo ikke noget, installatøren er vant til at tale om, men det kommer han til, og her skal vi i grossistleddet være bedre til at holde nogle seminarer og kurser, hvor vi entrerer med nogle kontakter, vi ikke er vant til, for eksempel finansieringsinstitutter, vi skal jo også gøre tingene anderledes, for det her er meget mere en den traditionelle forretningsmodel,” siger Søren Schantz og henviser til at nogle installatører holder gå-hjem-møder, hvor de har en bank med.

Han mener, at disse installatørers succes skyldes, at de forstår at finde nogle partnere, som kan det, de ikke selv kan, fx hjælpe med finansiering. Han mener dog, at vi vil komme til at se partnerskaber, ”som vi aldrig har tænkt på før”.

Men det vigtigste af alt, det er, at vi bliver bedre til at forklare folk, hvad der er i det, bortset fra teknik. Hvad er der i det for mig som forbruger? Hvad får jeg ud af det? Og her skal vi tale om elbesparelser, tilbagebetalingstid, bedre energimærke og dermed værdiforøgelse af boligen.

Vølund Varmeteknik A/S

Sponseret

VARMEPUMPER TIL ALT OG ALLE

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

05.02.2025Installator.dk

Ahlsell ansætter ny direktør for opkøb

04.02.2025Wicotec Kirkebjerg A/S

Sponseret

Vækst, udvikling og grøn omstilling i fokus i stærkt regnskab fra Wicotec Kirkebjerg A/S

04.02.2025Geovent

Sponseret

International kræftdag: Sammen mod sundhedsfarlige arbejdsmiljøer!

04.02.2025Installator.dk

Tænketank: Kun 20 pct. sandsynlighed for at nå klimamål

04.02.2025Installator.dk

Green Power Denmark åbner for nomineringer

03.02.2025Installator.dk

Lemvigh-Müller styrker indsatsen med ny kommerciel profil

31.01.2025Inspectly ApS

Sponseret

Asbestfjernelse: Strammere regler kan tredoble prisen – hvad betyder det for håndværkerne?

31.01.2025Installator.dk

InstallatørGruppen erhverver sønderjyske Jürgensen VVS

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Vølund Varmeteknik A/S
Kursus
Videregående varmepumpe kursus

Kurset giver dig et dybere kendskab til varmepumpernes styringsprincipper, anlægsopbygning samt fejlfinding og giver dig en generel viden om opstart af varmepumper. Kurset vil indeholde en del praktiske opgaver, og det forudsættes, at du har en vis erfaring indenfor VVS, el og køleteknik.

Dato

06.02.2025

Tid

08:00

Sted

Herning

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Grundlæggende ventilationsteknik 1

Tre intensive og spændende kursusdage hvor du kan lære meget om ventilationsanlægs funktion, muligheder og begrænsninger - både i teorien og i praksis.

Dato

25.02.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

Elsikkerhed.dk
Webinar
Installatørmøde webinar

Hvert år holder ELsikkerhed et webinar i forlængelse af vores fyraftensmøder for elinstallatører og ledende medarbejder med elfaglig baggrund. På webinaret ser vi på de seneste nye tiltag og krav for elektriske installationer. Vi tager den praktiske tilgang til emnerne og sørger for, at du får svar på dine spørgsmål.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Microsoft Teams

Dansk Standard
Kursus
Elektrisk sikkerhed på maskiner og anlæg

Kurset introducerer dig for de grundlæggende principper for elektrisk sikkerhed på maskiner og maskinanlæg. Vi gennemgår kravene i standarden EN 60204-1, der vedrører elektrisk sikkerhed på maskiner.

Dato

26.02.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 1 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Avidenz A/S
Kursus
Den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse (Kolding)

Tag den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse hos Avidenz - autoriseret arbejdsmiljørådgiver.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak

Kurset giver dig dybdegående viden om køle- og varmepumpeanlæg med ammoniak som kølemiddel.

Dato

04.03.2025

Tid

08:00

Sted

Aarhus