18.11.2022  |  EL  |  Energi

Energioptimering går som varmt brød

Stigende energipriser og krav til bæredygtighedsrapportering gør, at CBRE Intego lige nu oplever en kraftig efterspørgsel på optimering af industri- og produktionsvirksomheders energiforbrug. Og efterspørgslen ventes kun at stige de kommende måneder.

Mens energipriserne sætter den ene kedelige rekord efter den anden, bliver det markant dyrere at producere for landets industrivirksomheder. Tal fra Danmarks Statistik viser, at industrivirksomheder er ansvarlige for 13 procent af erhvervslivets energiforbrug.

Den udvikling kan tydeligt mærkes hos CBRE Intego, som er teknisk servicepartner for mere end 1.000 store, mellemstore og mindre produktionsvirksomheder. De seneste måneder har CBRE Intego oplevet stor interesse for virksomhedens energioptimeringsløsninger, og det har udmøntet sig i mere end dobbelt så mange forespørgsler på energioptimeringsprojekter end sidste år.

Læs også: Installatørpanelet om energikrisen og ordrebogen

Jagter energislugerne
”Vi får i øjeblikket mange henvendelser fra store produktionsvirksomheder, der jagter de store, åbenlyse ’energislugere’ i produktionen. Mange vil gerne konvertere fra naturgas til for eksempel biogas qua de meget højere priser på gas afledt af konflikten mellem Ukraine og Rusland. Men vi får samtidig også flere henvendelser end tidligere fra virksomheder, som ønsker en komplet gennemgang af hele produktionens energiforbrug. De vil efterfølgende bruge gennemgangen som grundlag for indsatser og investeringer i at reducere forbruget af energi”, fortæller Torben Skov-Dahl, som er salgschef i automationsafdelingen hos CBRE Intego. Han tilføjer:

”Generelt ser vi hos virksomhederne et stort uudnyttet potentiale for at mindske både energi- og trykluftforbrug, hvilket kan være med til at reducere omkostninger. Derfor forventer vi også tiltagende aktivitet inden for det område blandt andet som følge af energiprisstigningerne”.

Af den samlede virksomhed har CBRE Intego i dag tre afdelinger med 60 medarbejdere, som på tværs af landet beskæftiger sig med automation og energioptimering. Virksomheden ansætter løbende medarbejdere til at varetage de mange opgaver på området.

Bæredygtighedsrapportering skaber behov
Det er ikke udelukkende de stigende energipriser, som får store industrivirksomheder til at henvende sig til CBRE Intego med henblik på at få reduceret deres energiforbrug. Øget miljøbevidsthed og bæredygtighedsrapportering skubber ifølge Torben Skov-Dahl også på udviklingen:

”Det er klart, at energipriserne har skabt et økonomisk incitament for at optimere energiforbruget – og for nogle er det endda en nødvendighed at kigge i den retning for at undgå skyhøje udgifter. Vi ser dog, at mange af virksomhederne også henvender sig på baggrund af skærpede krav til og dokumentation af CO2-aftryk”, forklarer han og tilføjer:

”Hvor det før som udgangspunkt var større industri- og produktionsvirksomheder, er det nu også et stigende antal mindre virksomheder, der ønsker en fuld visualisering af, hvordan deres energiforbrug fordeler sig i produktionen. Det kan eksempelvis være underleverandører, som bliver mødt af krav fra kunder om dokumentation eller at reducere CO2-udledningen, og det er en tendens, som vi vurderer, vil sprede sig yderligere”.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere