Energisektoren er stor aftager af nyuddannede
En analyse fra Green Power Denmark viser, at energisektoren har ansat 4.800 nyuddannede kolleger med vidt forskellig uddannelsesmæssig baggrund.
Grøn omstilling kræver hænder og hoveder og energisektoren er flittig til at ansætte nyuddannede for at få dækket det stigende behov for arbejdskraft.
I 2023 drejede det sig ifølge en analyse fra Green Power Denmark om 4.800 fuldtidsansatte.
“Den grønne omstilling kræver færdigheder inden for teknik, it, økonomi, markedsføring og meget andet. Det er opmuntrende, at energisektoren ansætter mange nyuddannede til at løfte opgaverne og til at bidrage til elektrificeringen,” siger teknologidirektør Jørgen S. Christensen fra Green Power Denmark.
Sammen med VELTEK inviterer Green Power Denmark i dag, tirsdag, knap 800 studerende på studiedag på konferencen El & Teknik ’24 i Odense. Med 165 udstillere og op mod 8.000 besøgende over tre dage er El & Teknik Danmark største elfagmesse. Programmet for studiedagen henvender sig primært til uddannelserne for elektrikere, elinstallatører og energiteknologer.
“Vi glæder os til at tage imod de mange studerende og håber, at de med en god oplevelse i Odense får mod på at stile efter et job i energisektoren, hvor der er enormt mange muligheder. Vi kan tilbyde et spændende og vigtigt indhold, og der er brug for alle gode kræfter til at udvikle og etablere fremtidens klimavenlige løsninger,” siger Jørgen S. Christensen.
Analysen fra Green Power Denmark viser, at de nyuddannede ansættes over hele landet med flest i Midtjylland. Analysen tager ikke højde for tidligere uddannede, der skifter til energisektoren.
Tal fra Green Power Denmark viser, at der i 2030 er behov for 45.000 ekstra ansatte end i dag for at sikre såvel elektrificering, produktion og eksportforventninger.
-emte
Sådan er de 4.800 uddannet
Energisektoren havde i 2023 knap 4.800 nyuddannede ansat, der blev færdige med deres uddannelse i løbet af 2021/22.
Længere videregående uddannelse (fx ingeniør og cand.merc.): Ca. 1.500.
Mellemlang videregående uddannelse (fx maskinmester, ingeniør, finans/markedsføringsøkonom): Ca. 1.500.
Erhvervsfaglige uddannelser (fx elektrikere og maskinteknikere): Ca. 1.250.
Kortere videregående uddannelse (fx laboranter og økonomiske uddannelser): Ca. 500.
Ph.d.: Ca. 50.
De nyuddannede bliver ansat overalt i landet:
Nordjylland: 700
Midtjylland: 1.650
Region Syddanmark: 1.100
Regioner Hovedstaden: 1.150
Region Sjælland: 200
Kilde: Green Power Denmark.