01.08.2017  |  VENTILATION  |  Energi

Energistyring skal hjælpe madgigant til store besparelser

Hos HK Scan fandt man det bøvlet at skulle foretage den månedlige energirapportering manuelt. Derfor har man nu valgt at implementere energistyringssoftware fra Schneider Electric.

Det var både tidskrævende og besværligt at gå manuelt til værks, når den månedlige energirapportering for madgiganten HK Scan skulle ordnes.

Samtidig var aflæsningerne ikke nøjagtige nok, så derfor gav det mening at investere i en digital løsning, fortæller Jens Jensen, der er it-ansvarlig for produktionen hos HK Scan, der producerer, sælger og markedsfører svinekød, oksekød, fjerkræ og forarbejdet kød.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Syddansk Erhvervsskole sparer én million om året med energistyring

Derfor faldt virksomhedens valg på Schneider Electrics power management software EcoStruxure Power Monitoring Expert (PME), der både kan bruges til aflæsning, monitorering og udtrækning af energiforbruget i kontorbygninger og fabrikker.

Derudover giver løsningen et billede af energiforbruget i dashboards, så man altid har de nødvendige data, når der skal indrapporteres energiforbrug.

Regner med store besparelser
Fra begyndelsen finkæmmede HK Scan energiforbruget i samtlige lokaler og fabriksområder. På sigt regner man med at få store besparelser på energiforbruget, hvorfor man samtidig kan nedsætte CO2-udledningen.

Besparelserne finder HK Scan for eksempel ved at slukke for frysere og ventilationsanlæg, der tidligere har stået og brugt unødig energi, fordi det ikke var muligt at monitorere energiforbruget:

”Det fungerer sådan, at drift controlleren får data fra el-, vand- og gasforbruget ind på skærmen, som sendes videre til produktionslederen. Vi og ledelsen er enormt glade for PME’en og dens nøjagtighed”, siger Jens Jensen.

Samtidig påpeger han vigtigheden i, at løsningen både kan bruges lokalt og globalt, så alle ledere har indsigt i hinandens KPI’er.

Læs også: Dansk ventilationsfirma skal forbedre indeklimaet i London Tower Bridge

Planlægger at udvide samarbejde
Hos HK Scan går man og overvejer at udvide samarbejdet, så man i fremtiden kan indsamle mere data på el og trykluften:

”Det er en løbende proces, men på sigt er planen at udvide samarbejdet, da vi gerne vil have mere data om vores trykluft. Så ved vi, hvad hver afdeling bruger af trykluft per kilo, hvorpå vi også her kan optimere vores forbrug”, siger Jens Jensen.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere