19.11.2013

Energitjenesten opfordrer til at droppe oliefyret

Omkring 250.000 danske husejere har et forurenende oliefyr, der kører på højtryk, nu hvor vinterkulden har sat ind. Mange af husejerne er ikke klar over, hvor meget de kan spare ved at skifte til et træpillefyr eller en varmepumpe. En årlig besparelse på hele 17.000 kr. er ikke usædvanlig, påpeger Energitjenesten.

Et helt almindeligt 160 m² familiehus med et gammelt oliefyr sluger hvert år knap 2500 l olie, og i samme takt lænses husejerens pengepung for 28.000 kroner, viser beregninger som Energitjenesten har lavet.

Læs også: Ejere af oliefyr overvejer varmepumpe

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det er en kæmpeudgift husejerne og derfor opfordrer Energitjenesten danskerne til at skifte opvarmningsform og opnå en markant besparelse. Med en varmepumpe eller et træpillefyr bliver den årlige varmeudgift nemlig kun på omkring 11.000 kroner. Samtidig er alternativerne til oliefyret væsentligt grønnere – til glæde for miljøet.

 Glimrende alternativer til oliefyret
”Opvarmning med oliefyr er den dyreste og mest miljøskadelige opvarmningsform, så der er gode grunde til at se sig om efter andre muligheder. Vælger man at udskifte oliefyret med et miljøvenligt træpillefyr, kan investeringen i bedste fald være betalt tilbage i løbet kun 4 år. Herefter sparer man 17.000 kroner om året. Det er da en besparelse, der gør en forskel”, fortæller Anette Klidsbjerg fra Energitjenesten, som giver uvildig vejledning i energibesparelser og vedvarende energi.

-LA

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere