22.10.2018  |  EL  |  Belysning

EPIC armaturet – kombinerer lys, loft, form og funktion

Indhold fra partner Hvad er dette?

Brugerens krav til optimal belysning samt høj energieffektivitet er væsentlige parametre til at opfinde nye armaturløsninger.

En række specifikke lystekniske funktioner, udgør således den væsentlige kobling til EPIC seriens udtryk og design.

Løsningen udgør en integreret del af systemloftet, uanset om der anvendes lofter med synlige T-skinner eller med skjult bæreværk. Foruden udgaver med faste farvetemperaturer tilbydes standardløsninger specielt optimeret til dagsrytme- og funktionsbelysning.
EPIC armaturet kan anvendes på kontorer eller i lokaler for undervisning. På hospitaler kan seriens fordele eksempelvis udnyttes i sengestuer, gangarealer samt konsultation/undersøgelses rum.

Form og funktion – lav blænding
En rundsymmetrisk lysfordeling sammen med en nøje afstemt andel af indirekte lys bevirker, at der kan opnås en god regelmæssighed samt at kontrasterne i rummet reduceres. Foruden belysning af loftet vil den graduerede lysintensitet i afskærmningen ligeledes være medvirkende til at minimere UGR blændingstallet.

Effektiv LED teknologi – op til 153 lm/W
Innovativ LED teknologi for optimal dagsrytme- og funktionsbelysning. Lys er en vigtig faktor for reguleringen af menneskers biologiske rytmer og således vil belysningsløsninger have en direkte afsmittende virkning på vores velbefindende.
Uanset om lyset påvirker os i hjemmet, på arbejdet, i forbindelse med undervisning eller vi opholder os permanent eller midlertidigt i pleje eller sundhedssektoren.

EPIC er udstyret med teknologi, der er optimeret til at efterligne dagslyset, når det gælder ændring af farvetemperatur, belysningsstyrke samt at gengive lysfarver bedst muligt. Armaturet kan indstilles i mange forskellige farvetemperaturer eksempelvis fra 2.500 kelvin til 7.000 kelvin.
Dagslyset indeholder en forholdsvis stor andel af blåt lys, hvilket er med til at holde os vågne og produktive i løbet af dagen. Modsat, forstyrres søvnen negativt af indholdet af blåt lys. Med ny innovativ LED teknologi åbnes mulighed for at tilvejebringe et specielt varmt gulligt/rødligt lys - også benævnt ’amber’ - hvor det blålige i lysspektret er elimineret.

Produktbeskrivelse

  • Armatur og bundskinnen er udført i stål, pulverlakeret hvid. RAL 9016 glans 20-25. Ramme til udgaver for skjult bæreværk i ekstruderet aluminium. Afskærmning i sprøjtestøbt akryl. (PMMA).
  • Rundsymmetrisk og Opal afskærmning.
  • Farvegengivende egenskaber: CRI 80-89 eller 90-100. SDCM (MacAdam) 3. Levetid er afhængig af hvilken version af EPIC, der vælges (rated 25C 100.000 timer L90/B50 eller 70.000 timer L90/B10)
  • Driver: EL, DALI/Switch&Dim, DALI DT8 eller trådløs styring.
  • Dæmpningsteknik: AM 1-100%, ripple current <2%. (Flicker free). Levetid op til 100.000 timer. (Max 10% MTBF).
  • Montering: Indbygning. Armaturet monteres i modul 600x600mm lofter med synlige T-skinner eller lofter med skjult bæreværk. Bemærk forskellige udgaver.
  • Tilslutning: Kabeltilslutning gennem 2 stk. huller i overside af armatur. El-tilslutning i 3 eller 5-polet dobbelt indstiksklemrække. Forberedt til LINECT® tilslutning. ELFIX udgaver er med udskifteligt el-udstyr, med internt stiksystem.
  • Isolations- og kapslingsklasse Klasse I, IP44. (IP20 over loft).
  • Godkendelse EN60598-1. CE. Ta: -20OC-+25oC.

EPIC kan udstyres med forskellige typer sensorer. For dagslys og bevægelse. Mulighed trådløst kommunikation. Eksempelvis L-Sense. 

Dæmpning til 1% uden flimmer. Drivere udnytter markedets bedste teknologi -amplitude dimming - med minimal ”ripple current”.

Udgaver for dagsrytme- og funktions-belysning styres af DALI DT8 protokollen alternativ med trådløst kommunikation. Såvel for iOs som Android.

På forespørgsel kan armaturet leveres i specialudgaver.

Denne artikel er en del af temaet Tema: Belysning 2018

Mere fra Solar Light – Når belysning betyder noget

Solar Light – Når belysning betyder noget

www.solarlight.dk/

Med Solar Light sortimentet er du godt rustet til at løse alle belysningsopgaver. Du finder et bredt sortiment af professionelle belysningsprodukter med mange anvendelsesområder, indendørs såvel som udendørs.  Vi er specialister i at finde den rette belysning til bl.a. industrien, kontormiljøer, landbrug, sportshaller, retail, uddannelses-…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere