Er du it-ensporet? Sådan slipper du fri

Klumme: Vi køber ofte it-løsninger fra samme producenter, fordi det er let og trygt. Her er nogle bud på, hvordan du undgår hængedyndet og måske sparer penge.

28.05.2015

Sponseret

Af Toke Leth Svensson, it-chef, Brøchner Hotels A/S, D-Link Denmark

Hvornår har du sidst valgt en it-løsning blot på baggrund af det velkendte leverandørklistermærke på fronten? Det er min påstand, at det måske ikke er længe siden.

Producenterne gør en ihærdig indsats med at brande deres produkter. Ikke mindst når vi taler smartphones eller tablets. Men når du sammenligner bundkort og printplader, så er indmaden ofte stort set ens i den billige og den dyre løsning. Manger vælger den sidste.

Tryghed koster en bondegård
Det ligger i vores natur at gå efter det kendte og trygge og desværre ofte dyre. Det gælder både, når vi står i supermarkedet, tøjforretningen eller hos it-leverandøren. Det er også lettest, når vi kender brandet – og det er jo ikke at kimse af i vores travle hverdag. Men vores tilbøjelighed kan i mange tilfælde blive dyr for arbejdspladsen. For tryghed koster ikke altid en bondegård. Og hvad nu med sikkerheden? Er det sikkert at prøve et andet mærke – og passer det ind i infrastrukturen? Oppetid er gud.

Jeg er ikke længere it-ensporet
Det var da også med let bævrende ben, at jeg kastede mig ud i at efterleve virksomhedens motto: ’Power of Now’ – glem gårsdagens vaner – tænk nyt.

Det var mit job at indrette et antal moderne hoteller i København med monitoreringsudstyr i foyeren, elevatorerne og barområdet. Vanens magt måtte ikke tage over. Jeg lærte en del undervejs, og vil her dele ud af mine erfaringer, om hvordan jeg gik fra it-ensporet til flersporet.

Fire gode råd når du vælger it-løsninger:

1. råd: Vælg den rette samarbejdspartner.
Det er vigtigt at vælge en samarbejdspartner, der tør udfordre os og vores valg. En som gør det på et oplyst grundlag, så de kender styrker og svagheder ved lignende produkter fra forskellige leverandører. Meget rådgivning er ikke nødvendigvis en fordel, da det udelukkende er styret af de procentdele som distributørerne modtager fra producenterne.

2. råd: Forlang en demomodel.
Det giver et helt andet indtryk af produktet, når du sidder og prøver det af hjemme i dagligstuen, frem for at sælgeren hurtigt går det igennem. Jeg blev yderst overrasket over det DSC-6120 dome-kamera fra D-Link, jeg fik i hånden. Det kostede det halve af konkurrentens, og havde langt flere features – så det var det jeg valgte.

3. råd: Vær omkostningsbevidst når du vælger.
Igen er det vigtigt at undersøge mulighederne. Jeg har valgt en løsning, der er betydelig billigere, ny og bedre end den tilsvarende fra konkurrenten. Hvis du køber en software-løsning, bør du overveje, om der findes en løsning, der ikke kræver licenser. Her kan være rigtig mange penge at spare. Et licensfrit system er lettere rent administrationsmæssigt, da du slipper for at holde styr på, hvor mange enheder der er tilsluttet, fx en overvågningscentral.

4. Forhør dig i dit professionelle netværk
Brug dit netværk til at opdage nye mærker og undgå at jokke i det samme spinatfad flere gange, for vi er jo ikke konkurrenter, når det handler om indkøb.

01.06.2015D-Link Denmark

Sponseret

Customer Case: BRØCHNER HOTEL

Er du it-ensporet? Sådan slipper du fri

28.05.2015D-Link Denmark

Sponseret