08.06.2017  |  EL  |  El-materiel

Er du klar til den nye elsikkerhedslov?

Den 1. juli træder nye bekendtgørelser for elsikkerhed i kraft. Det er vigtigt at følge med i udviklingen af nye regler og standarder, mener seniorkonsulent i Dansk Standard, da det giver overblik og forretningsmæssige fordele.

Inden længe træder bekendtgørelser fra den nye elsikkerhedslov i kraft. Helt præcist den første juli lyder startskuddet for flere af de nye regler og standarder.   

Flere af bekendtgørelserne har en overgangsperiode, så installatørerne kan nå at sætte sig ind i de nye regler. Men det gælder ikke alle, og derfor anbefaler Torben Dalsgaard, seniorkonsulent i Dansk Standard, at man er på forkant med de nye regler.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Det er forventeligt, at flere i branchen vil tage det nye regelsæt i brug med det samme. Ikke mindst fordi det kan give nogle fordele rent forretningsmæssigt at være med på det sidste nye og følge med i, hvad der er på vej. Vi kan se, at særligt rådgivende ingeniører og undervisere allerede har købt standarderne og dermed er klædt på forud for ikrafttrædelsen af bekendtgørelserne”, siger Torben Dalsgaard.

Læs også: Elinstallatører skal fremover registrere batterier

Generelt er det vigtigt at holde sig opdateret, når det gælder regler for elsikkerhed, fortæller Torben Dalsgaard. Der kommer nemlig jævnligt nye standarder til.

”Der kommer hele tiden nye standarder og nye opdateringer til, idet standarderne hele tiden følger den teknologiske evolution, hvilket blandt andet vil gøre det lettere at introducere ny teknologi og nye produkter på markedet”, siger Torben Dalsgaard.

Læs også: Installationsbranchen skal være teknologisk frontløber

Et eksempel er den kommende standard for installationer af Power of Ethernet (PoE):

”Power over Ethernet er i rivende udvikling og ses allerede i brug flere steder i dag. Man er således godt i gang med at høste viden og erfaring om teknologien og en krystallisering af dette vil i nær fremtid give en standard for denne type installationer”, fortæller Torben Dalsgaard.

Læs mere om de nye standarder her.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere