Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at afskaffe omprioriteringsbidraget på erhvervsskolerne, hvilket får både Tekniq og SMVdanmark til at lette på hatten.
Grønthøsteren skal ikke længere køre hen over erhvervsskolerne, har regeringen og DF besluttet. Arkivfoto.
Regeringen og Dansk Folkeparti har offentliggjort, at man er blevet enige om at afskaffe det omstridte omprioriteringsbidrag på erhvervsuddannelserne fra 2019. Det betyder, at erhvervsskolerne dermed ikke længere skal spare to procent årligt, som det ellers hidtil har været meningen.
”Det er en meget positiv nyhed for erhvervsuddannelserne og et tydeligt tegn på, at regeringen og Dansk Folkeparti tager udfordringen med at sikre den fremtidig strøm af faglært arbejdskraft alvorligt”, siger Tina Voldby, underdirektør i brancheorganisationen Tekniq.
Også hos erhvervsorganisationen SMVdanmark er man glad for regeringens udmelding:
”Vi er lettede over, at fornuften nu råder på Christiansborg. Vi har længe arbejdet for at få investeret mere i Danmarks fremtidige faglærte, og dette sikrer dem et bedre uddannelsesforløb”, siger chefkonsulent i SMVdanmark, Dorte Kulle.
Udsultede erhvervsuddannelser
Hos Tekniq noterer man desuden med tilfredshed, at dagens aftale også lægger op til, at der er behov for flere konkrete initiativer for at styrke søgningen til og gennemførelsen af erhvervsuddannelserne.
”Vi står i en situation, hvor erhvervsuddannelserne gennem en årrække er blevet udsultet i en grad, som har gjort det stadig sværere at opretholde den nødvendige kvalitet i undervisningen. Så vi kan kun anbefale, at man fra politisk hold fortsætter arbejdet med at sikre, at erhvervsskolerne fremadrettet kan tilbyde de fysiske og undervisningsmæssige rammer, så eksempelvis el- og VVS-branchen får mulighed for at rekruttere lærlinge, der er på forkant med den teknologiske udvikling, vi står midt i,” siger Tina Voldby.
- JKK
Denne artikel er en del af temaet Tema: Uddannelse 2018
El-materiel

Vattenfall når flere milepæle langs Vestkysten
Væksten i havvind er ikke kun positivt for klimaet og energiuafhængigheden, men også for de mindre lokalsamfund ved kysterne, som får vækstmuligheder og arbejdspladser. Vattenfall har været til stede i mange år i Esbjerg, men er nu i gang med at etablere sig i Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn.
Varme og køling

Installatør sparer mange montørtimer med præfabrikerede shunte og fordelere til 115 boliger
ENCO VVS & Sprinkler bruger præfabrikerede shunte og fordelere til prestigeprojekt, hvor 115 ejerboliger er under færdiggørelse. Det betyder, at installatørvirksomheden sparer mange kostbare montørtimer.
Virksomhedsdrift

Fra intern sælger til Vest-europa direktør
Mette Brøndums rejse i Lindab gik fra intern sælger til regionsdirektør i Lindab-koncernen.
Sanitet

Landlig romantik på badeværelset
Når det gælder varm, sød elegance og feminine detaljer på badeværelset, så er franskmændene de rette at skele til.
Energi

Nu kan der søges om 175 millioner kroner til nye energiprojekter
Virksomheder og forskere, der vil udvikle og demonstrere innovative grønne energiprojekter, kan nu søge om støtte gennem Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram. Frist for ansøgere er d. 2. september 2022 kl. 12:00.
Virksomhedsdrift

Hillerød har Danmarks højeste timepris på sagsbehandling af byggetilladelser
I Hillerød koster det 1.024 kroner per time, kommunen bruger på at sagsbehandle din byggetilladelse, mens det i Egedal koster 599 kroner i timen. I Frederikssund laver kommunen byggetilladelsen gratis. Der er store forskelle på de nordsjællandske kommuners timepriser, viser nye tal fra DI Byggeri.