Erhvervsuddannelser slipper for grønthøsteren
Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet at afskaffe omprioriteringsbidraget på erhvervsskolerne, hvilket får både Tekniq og SMVdanmark til at lette på hatten.
Regeringen og Dansk Folkeparti har offentliggjort, at man er blevet enige om at afskaffe det omstridte omprioriteringsbidrag på erhvervsuddannelserne fra 2019. Det betyder, at erhvervsskolerne dermed ikke længere skal spare to procent årligt, som det ellers hidtil har været meningen.
”Det er en meget positiv nyhed for erhvervsuddannelserne og et tydeligt tegn på, at regeringen og Dansk Folkeparti tager udfordringen med at sikre den fremtidig strøm af faglært arbejdskraft alvorligt”, siger Tina Voldby, underdirektør i brancheorganisationen Tekniq.
Også hos erhvervsorganisationen SMVdanmark er man glad for regeringens udmelding:
”Vi er lettede over, at fornuften nu råder på Christiansborg. Vi har længe arbejdet for at få investeret mere i Danmarks fremtidige faglærte, og dette sikrer dem et bedre uddannelsesforløb”, siger chefkonsulent i SMVdanmark, Dorte Kulle.
Udsultede erhvervsuddannelser
Hos Tekniq noterer man desuden med tilfredshed, at dagens aftale også lægger op til, at der er behov for flere konkrete initiativer for at styrke søgningen til og gennemførelsen af erhvervsuddannelserne.
”Vi står i en situation, hvor erhvervsuddannelserne gennem en årrække er blevet udsultet i en grad, som har gjort det stadig sværere at opretholde den nødvendige kvalitet i undervisningen. Så vi kan kun anbefale, at man fra politisk hold fortsætter arbejdet med at sikre, at erhvervsskolerne fremadrettet kan tilbyde de fysiske og undervisningsmæssige rammer, så eksempelvis el- og VVS-branchen får mulighed for at rekruttere lærlinge, der er på forkant med den teknologiske udvikling, vi står midt i,” siger Tina Voldby.
- JKK
Denne artikel er del af et tema:
Tema: Uddannelse 2018