11.03.2015  |  EL  |  Branchen

Kommune: Phillips skal betale lynsikring af LED-gadelygter

Esbjerg Kommune vil have Phillips til at betale for eftermontering af relæ på flere tusinde LED-gadelygter, så de fremover kan modstå lyn og torden.

Sidste år kostede et voldsomt tordenvejr 500 LED-gadelygter i Esbjerg. Dengang dækkede leverandøren, Philips, skaderne over garantien. Men nu vil Esbjerg Kommune have leverandøren til at betale for eftermontering af et relæ på tusindevis af LED-gadelygter, så de fremover er sikret mod lyn og torden, skriver dr.dk.

Læs også: LED-gadelygter kan ikke klare dansk vejr

”Vi vil gerne være sikre på, at gadelyset ikke står af i stor stil igen. Den store, internationalt anerkendte leverandør skal jo bevare sit gode ry, og de kan jo ikke lave gadelys i Europa, som ikke kan tåle lynnedslag”, siger Vej og Parkchef i Esbjerg Kommune, Mads Astrup, til dr.dk.

Esbjerg Kommune satser på, at Phillips kan se problemet, og derfor vil stå for hovedparten af regningen. Men det er endnu ikke afgjort, hvordan regningen skal fordeles, og kommunen er nu i forhandlinger med Phillips.

Læs også: Danmark i front med LED

Ifølge DR’s oplysninger vil eftermonteringen af relæ koste cirka ni millioner kroner på de gadelamper, der er opstillet indtil videre. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere