19.03.2019  |  EL  |  Belysning

Case: Et atrium fuld af moderne LED armaturer

Indhold fra partner Hvad er dette?

800 LED armaturer fordelt på store åbne miljøer, aulaer, læsekroge, undervisningslokaler, toiletter og cykelkælder. Belysningsløsningen krævede et bredt produktsortiment, idet rummene havde så forskelligartet karakter og anvendelse.

Da det nye uddannelsescenter SOPU Campus for SOSU-assistenter og hjælpere blev bygget, var det tydeligt at se, at fokus, ligesom deres værdier, skulle være på “mennesker, velfærd og teknologi”. Der skulle være plads til udfoldelse og til læring i behagelige omgivelser. Så med samme fokus in mente bragte Solar Light flere LED-produkter i spil.

Et stort atrium med omkringliggende lokaler rejser sig i midten af bygningen og fungerer som samlingspunkt for den store uddannelsesinstitution. Det elipseformede gangareal med det store ovenlysvindue er skolens stolthed, og det var naturligvis vigtigt, at det imponerende rum var godt oplyst.

Fra projektets start lå fokus på at skabe en urban pakhus-stemning, som både matchede de unges forskellige behov og læringsstile, og som passede ind i den upolerede arkitektur, der dominerer Kødbyen på Vesterbro. Overalt ses derfor små kroge, hvor de studerende kan læse i sækkestole, ved mindre gruppeborde og på bænke med forskellige læsepladser. I flere hjørner er lyset dæmpet for at skabe en hyggelig atmosfære, og på gangene er lyset blødt og behageligt.

Med det store ovenlysvindue kommer der masser af dagslys ind. Det var derfor vigtigt, at de armaturer vi installerede, havde dagslysregulering, så lyset altid er så naturligt som muligt, siger Frank Silla, belysningskonsulent hos Solar Light.

Samtidig blev der monteret LED-armaturer i både undervisningslokalerne og cykelkælderen. Selvom lyset i undervisningslokalerne er langt varmere med de 3000 kelvin end det koldere 4000 kelvin LED-lys i cykelkælderen, er teknologien den samme. Installationen er forsynet med bevægelsessensorer, så lyset kun tænder, når der er bevægelse i rummet og slukker efter 15 minutters stilstand, hvilket giver SOPU Campus store økonomiske besparelser.

- Samarbejdet mellem arkitekter, entreprenør og kunde har været utrolig godt, og belysningen i både de små hyggekroge og i den store aula er blevet lige som det skulle være. De studerende har også taget rigtig godt imod det, afslutter Frank Silla.

Se mere her

Mere fra Solar Light – Når belysning betyder noget

Solar Light – Når belysning betyder noget

www.solarlight.dk/

VI ER HER FOR AT STYRKE DIN FORRETNING Der er nogen, der siger, at Danmark skal være et konkurrencesamfund. ”Hvad er nyheden i det?” svarer vi, der arbejder i el-branchen til daglig. For os har konkurrence været en realitet i årevis. Mange af os bruger en stor del af vores arbejdstid på at deltage i udbud. Arbejdstid, som for 3/4 vedkommende er spildt. I g…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere