02.10.2018  |  EL  |  Energi

EU-kommissær: Vi skal renovere vores boliger

Europa skal finde 2.2 billioner kroner til at energieffektivisere boliger, hvis vi skal leve op til klimamål.

EU’s kommissær for klima og energi, Miguel Arias Cañete, beder medlemslandene om at mindske energiforbruget i boliger. Det skriver bt.dk. Energieffektiviseringen vil koste 2.2 billioner kroner.

”Alle må være enige om, at EU's implementering af klimaaftalen fra Paris i vid udstrækning afhænger af, at vi ændrer vores boliger,” lyder det fra Cañete.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Indspark: Vedvarende energi og energibesparelser går hånd i hånd

Den 26. september blev der afholdt et debatmøde i Europa-Parlamentet om boliger. Vært for mødet var den danske parlamentariker Bendt Bendtsen.

”Vi står ved en skillevej, hvor medlemslandene må leve op til deres løfter. Vi skylder de europæiske borgere at forbedre deres boliger. Ikke kun for deres økonomi, men også for deres helbred,” siger Bendtsen.

Investeringen kan godt betale sig
De 2.2 billioner kroner skal bringe niveauet af Europæiske boliger op til en vis standard, men investeringen bliver hurtigt tjent ind igen, forklarer Velux Group, den internationale vinduesproducent. Det konstaterer en rapport, Healthy Homes Barometer 2018, som Velux Group fremlagde onsdag.

Rapporten er baseret på data fra EU’s statistikbank og viser, at det store investeringsbeløb allerede vil være tjent ind igen kun halvandet år efter, fordi der bl.a. vil være store besparelser på sundhedssektoren og en øget effektivitet.

Bygninger bruger 40 procent af Europas samlede energiforbrug, og mere end en tredjedel af hele kulstof-udledningen kommer herfra, ifølge EU-Kommissionen.

Aftalerne skal overholdes
EU har et direktiv, der har til formål at sikre bygningers energimæssige ydeevne. Til parlamentsmødet blev det bl.a. diskuteret hvorvidt man fik landende til at overholde energiaftalerne.

Udfordringen er dobbelt. Dels er der alt for mange gamle bygninger. Dels bliver alt for få af dem sat i energivenlig stand, fremhæver EU-kommissær Cañete.

Læs også: Bent Bendtsen: PKA og SustainSolutions tager skridt i den rigtige retning

Hele 75 procent af alle boliger i Europa blev opført, før energidirektivet blev vedtaget, og det er bl.a. disse boliger der udgør et problem for klimaet.

- SN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere