14.02.2022  |  EL  |  Byggeri

Europas veje, vindmøller og vandforsyning skal vedligeholdes af robotter

Teknologisk Institut er med til at igangsætte en række eksperimenter sammen med danske og europæiske virksomheder, som skal bane vejen for at indføre robotteknologi til at klare vedligeholdelsen af infrastrukturen.

Sikre broer, rent vand og varme stuer. Mennesker udfører i dag et hav af ensformige, risikable og tidskrævende inspektions- og vedligeholdsopgaver i sektorer som eksempelvis transport, vandforsyning og energi – som er med til at sikre, hvad mange af os tager for givet.

Det globale marked for inspektion og vedligehold er faktisk estimeret til 450 milliarder euro, og der er et massivt potentiale for robotteknologiske løsninger til at øge produktiviteten og forbedre sikkerheden.

Det potentiale arbejder Teknologisk Institut – gennem et EU-finansieret projekt, der hedder RIMA – at få danske virksomheder til at realisere og udnytte til deres fordel.

LÆS OGSÅ: Mød Spot: Første mobile robot koblet på 5G i Europa

50 eksperimenter på tværs af Europa
RIMA (Robotics for Infrastructure Inspection and Maintenance) er et fireårigt, europæisk projekt (2019-2022), som hjælper små- og mellemstore virksomheder med at indføre robotteknologi til at løse udfordringer inden for inspektion og vedligehold - eksempelvis vandforsyning, veje, jernbaner, infrastruktur i byer og energiproduktion og -distribution.

Mere konkret modtager man med Teknologisk Institut - som leder den danske indsats i projektet - nøgleservices til at opnå acceleration. Det inkluderer støtte til tests og teknologioverførsel, rådgivning og træning i robotteknologi inden for inspektion og vedligehold.

Netop nu indledes sidste runde af i alt 50 eksperimenter, hvor virksomheder modtager støtte til at løse en udfordring eller udvikle teknologier og løsninger til inspektion og vedligehold. Heriblandt er også et par danske virksomheder.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere