04.04.2018  |  VVS  |  Branchen

Der er stadig langt mellem kvinderne i byggebranchen

Langt størstedelen af bygge- og anlægsvirksomhederne har ingen planer om ansætte kvindelige håndværkere inden for det næste år, viser en undersøgelse fra Dansk Byggeri.

Kun hver fjerde bygge- og anlægsvirksomhed med under 20 medarbejdere overvejer at ansætte kvindelige håndværkere inden for det næste år. Mens det er lidt mere end hver tredje af de større virksomheder.

Læs også: Tre fjerdele i byggeriet et omfattet af en sundhedsordning

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi skal have det tal højere op. Men hovedårsagen til, at forholdsvis få bygge- og anlægsvirksomheder har kvinder ansat, er, at der er så få at vælge imellem. Færre end hver tiende medarbejder i bygge- og anlægsbranchen er i dag en kvinde, og sådan har det været de sidste 20 år. Vores mål er, at andelen af kvinder skal fordobles i løbet af de næste ti år", siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri.

Kvinderåd skal trække flere kvinder til
Den 3. april holdt Dansk Byggeris nye kvinderåd sit første møde. Målet med rådet er netop at få flere unge kvinder til at interessere sig for en uddannelse og karriere inden for bygge og anlæg. Og der var godt gang i debatten.

”Mange piger tænker slet ikke på, at byggebranchen kan være noget for dem, når de skal vælge uddannelse. Og der kom flere forslag til, hvordan man kan påvirke pigerne, allerede fra de er helt små. Det kan være gennem undervisningsmateriale i skolerne eller besøg på byggepladser. Pigerne skal have mulighed for selv at opleve, at de faktisk er gode til at skabe, bygge og komme med kreative løsninger”, siger Louise Pihl. 

Læs også: Håndværkere dygtiggør sig i stigende grad

Byggeriets Kvinderåd mødes næste gang til august. Frem til da arbejder Dansk Byggeri og rådets medlemmer videre med idéerne.

Men det er et langt sejt træk. Dansk Byggeris spørgeundersøgelse viser, at kun hver fjerde af de større virksomheder i dag får jobansøgninger eller henvendelser fra kvindelige håndværkere. Mens det gælder for 18 procent af de mindre virksomheder.

-JJK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere