Tre fjerdedele i byggeriet er omfattet af en sundhedsordning

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Byggeri benytter de ansatte i byggebranchen sig i stigende grad af sundhedsordninger. Således er næsten tre fjerdedele af de ansatte i byggeriet omfattet af en sådan.

"Det er positivt, at de ansatte i byggeriet også benytter sig af sundhedsordningen, når de har brug for det. Det er vigtigt med en hurtig udredning og behandling for både medarbejderen og virksomheden", mener Anja Bülow Jensen, der er afdelingschef hos Arbejdsgiversekretariatet i Dansk Byggeri. Arkivfoto..

En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri, der er baseret på data fra PensionDanmark, viser nemlig, at andelen af ansatte i byggeriet, der får behandling via en sundhedsordning, kun ligger en smule under gennemsnittet.

Således er dækningsgraden fra 2013 til 2016 steget med 18 procent fra en dækningsgrad på 68 procent til 74 procent i 2016. Dermed er næsten tre fjerdedele af de ansatte i byggeriet nu omfattet af en sundhedsordning.

I samme periode er andelen af personer i byggeriet, som benytter sig af sundhedsordningen, vokset fra 8 procent til 8,9 procent:

”Arbejdet i byggebranchen er fysisk hårdt, risikofyldt og slider på kroppen. Derfor giver det god mening, at overenskomsterne indeholder aftaler om en sundhedsordning, så de ansatte kan komme i behandling, når de har brug for det”, siger Anja Bülow Jensen, der er afdelingschef hos Arbejdsgiversekretariatet i Dansk Byggeri.

Byggeriet er kendetegnet ved hårdt arbejde
Hovedparten af de ansatte i byggebranchen er mænd, og det ser derfor ud til, at mænd er lige så gode til at benytte sundhedsordningen som kvinder.

De ansatte i byggeriet er primært timelønnede, hvilket ikke ser ud til at have nogen betydning i forhold til anvendelsen af sundhedsordningen:

”Vi arbejder hele tiden med at øge kendskabet til og brugen af sundhedsordningen, og det er meget glædeligt at notere fremgangen. Sundhedsordningen er især vigtig for beskæftigede i byggeriet, fordi branchen er kendetegnet ved hårdt arbejde, slid og skader, som det er vigtigt at få taget i opløbet, før de udvikler sig til noget alvorligt”, siger Torben Möger Pedersen, der er adm. direktør i PensionDanmark.

Vigtigt med hurtig udredning
Undersøgelsen fra Dansk Byggeri viser, at antallet af behandlinger pr. person er faldet fra 7,3 behandlinger i 2013 til 6,3 i 2016. Samme fald kan registreres på landsplan, men her ligget antallet af behandlinger lidt højere. Således var tallet 8 i 2013 og 7,3 i 2016:

”Jeg kan kun være tilfreds med stigningen i dækningsgraden, så tre ud af fire nu er dækket af en sundhedsordning. Det er også positivt, at de ansatte i byggeriet også benytter ordningen, når de har brug for det”, siger Anja Bülow Jensen og fortsætter:

Læs også: Stigende mangel på arbejdskraft i byggesektoren

”Det er vigtigt med en hurtig udredning og behandling for både medarbejderen og virksomheden, så den ansatte kan blive rask og komme tilbage på jobbet igen. Jeg håber, at endnu flere overenskomster i fremtiden kommer til at indeholde en sundhedsordning."

- EL

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

22.01.2025Installator.dk

Ventilationsvirksomhed kan blive Danmarksmester i digitalisering

EVENT: AVEVA World 2025

21.01.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

21.01.2025Installator.dk

Green Power Denmark: Sort energi vil ikke bringe USA på vinderkurs

21.01.2025Installator.dk

Schneider Electric får ny direktør i Danmark

21.01.2025Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

Derfor ser du CO₂-tal i din AO-app

20.01.2025Installator.dk

Der skal mere fart på de grønne energiløsninger

20.01.2025Installator.dk

VVS-firma i Herning bliver en del af InstallatørGruppen

17.01.2025Inspectly ApS

Sponseret

Ny podcast-episode af Kvalitetsklubben i 2025

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Vølund Varmeteknik A/S
Webinar
Bliv klogere på fremtidens varmepumpe (uden ude-del) til nybyggeri og udskiftning 🎓

Vi afholder et gratis webinar om den nye boligventilationsvarmepumpe S735, hvor du vil få mere viden om produktet, der skal installeres uden udedel, og som allerede nu bliver efterspurgt til fremtidens boligbyggeri.

Dato

24.01.2025

Tid

10:00

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Økonomiforhold i mindre bygge- og anlægsprojekter og -virksomheder

Lær at styre økonomien i mindre byggesager.

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX Basic kursus

Tilmeld dig

Dato

27.01.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Barmstedt Alle 9, 5500 Middelfart

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
Solcelleteknik for VE-installatører

Lær at planlægge og installere mindre, nettilsluttede solcelleanlæg, samt at dimensionere anlægget, så det er tilpasset en given bygnings konstruktion og elbehov. Lær også at udvælge solcellepaneler, invertere og kabler, så de udgør et teknisk og økonomisk optimeret anlæg.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

Taastrup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Uddannelse
Indeklima og energiforbrug i komplekse bygninger (Fag C)

Få redskaberne til at rådgive om sundt indeklima og energibesparelser i større bygninger.

Dato

28.01.2025

Tid

08:30

Sted

København NV

Teknologisk Institut - Energi og Klima
Kursus
GPS - geometrisk tolerancesætning

Brug af GPS-tolerancer muliggør funktionsrigtigt tegningsmålsætning. Dette er helt afgørende for brug af underleverandører og da GPS-systemet er internationalt, vil landegrænser ikke være en hindring.

Dato

28.01.2025

Tid

09:00

Sted

Kursus