07.07.2017  |  VVS  |  Branchen

Fællesskabet betyder mere end løn

Det gælder om at skabe et godt fællesskab i virksomheden, hvis man vil holde på medarbejderne. Lønnen kommer først i anden række, konstaterer Tekniq i en ny medlemsundersøgelse.

Lønsedlen er ikke nok, hvis man som virksomhed vil holde på de dygtige ansatte. Det er konklusionen i en ny medlemsundersøgelse fra brancheorganisationen Tekniq. I den har man blandt andet spurgt medlemsvirksomhederne, hvilke parametre, de vurderer, er vigtigst for at fastholde medarbejderne.

Hele 82 procent nævner gode kolleger og godt fællesskab. Løn, pension og bonus kommer ind på andenpladsen med 73 procent.

”Den gammeldags kæft, trit og retning-ledelse er efterhånden forsvundet, og i stedet er man i installationsbranchen blevet bevidst om, hvor vigtigt det er at skabe en god kultur, et godt kollegialt fællesskab, og at man målrettet arbejdet med at kompetenceudvikle og udvikle medarbejdere til at påtage sig selvstændige ansvarsområder, ledelsesansvar osv.”, siger Tina Voldby, underdirektør i Tekniq.

Fasthold de dygtige
Og der er god grund til at holde på de dygtige medarbejdere i takt med, at det bliver gradvist sværere at rekruttere nye.

”Medlemsundersøgelsens resultat viser da også, at det er nødvendigt for installatørerne at skrue på meget andet og mere end ’bare’ lønnen, hvis de vil beholde de ønskede kompetencer i virksomhederne. Derfor vælger man også stadig flere steder at have fokus på eksempelvis sociale arrangementer, der binder de ansatte tættere sammen med både hinanden og med ledelsen”, siger Tina Voldby.

Blandt de øvrige parametre, som installationsvirksomhederne vurderer er vigtige for at kunne fastholde medarbejderne, er blandt andet personalegoder (66 procent), arbejdstid og fleksibilitet (64 procent), spændende opgaver (60 procent) og forholdet til ledelsen (55 procent).

- JKK 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere