09.09.2019  |  VVS  |  Branchen

Færre i installationsbranchen går konkurs

I årets første otte måneder har der været langt færre konkurser hos danske el- og VVS-installationsvirksomheder. Branchen er blevet mere omstillingsparat, mener Tekniq Arbejdsgiverne.

I 2019 har langt færre måtte dreje nøglen om i el- og VVS-installationsvirksomheder, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I løbet af årets første otte måneder har der været et fald på 14,3 procent i antallet af konkurser i hele branchen. VVS-branchen har oplevet det mest betydelige fald på 19,6 procent. 

”Der er tale om en meget positiv udvikling, som endnu engang understreger, at installationsbranchen er både dynamisk og omstillingsparat. Egenskaber, som er vigtige i en branche, hvor udviklingen foregår i lyntempo, og hvor man hele tiden skal være klar til at omstille sig i takt med konjunkturerne,” siger Tina Voldby, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne.

Læs mere: Flere VVS'ere og færre el-installatører går konkurs

For alle erhverv ses der en generel stigning på 28,5 procent. Til trods for installationsbranchens mærkbare fald i antal af konkurser, ligger tallet stadig en smule over gennemsnittet for de seneste 13 år.

”Det viser også, at der ikke er råd til, at installationsbranchen hviler på laurbærrene. Tværtimod skal virksomhederne hele tiden sørge for at omstille sig i takt med udviklingen og tilføre de kompetencer, der er brug for. Derfor er det også vigtigt, at vi fortsætter og styrker indsatsen for at sikre den nødvendige strøm af arbejdskraft,” siger Tina Voldby.

Læs mere: Udvikler af nødstrømsanlæg går konkurs

- MGC

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere