12.08.2019  |  EL  |  Branchen

Første EUX-student hos NMT El-Service får fagets medalje

Tilbage i maj blev Sebastian Handberg fra Hadsten den første lærling hos NMT El-Service, der er dimitteret som EUX-student. Nu er svendebrev og fagets medalje også i hus, men hans ambitioner slutter dog ikke der.

I 2014 startede Sebastian Handberg i lære hos NMT El-Service i Risskov ved Aarhus. Modsat tidligere lærlinge har han samtidig med håndværksuddannelsen også taget en studentereksamen.

Læs også: Undersøgelse: Elektrikerlærlinge glade for EUX-uddannelse

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Før sommerferien fik han så studenterhuen på hovedet. Dermed blev han den første lærling hos NMT El-Service, der er dimitteret som EUX-student. Det betyder, at han ikke alene har fået et svendebrev, men også fagets medalje.

”Medaljen får kun landets bedste. Det er branchens anerkendelse for en særlig arbejdsindsats og dygtighed i læretiden”, forklarer indehaver af NMT El-Service, Niels Martin Thomsen.

EUX er en 5-årig ungdomsuddannelse, der kombinerer en studentereksamen med en håndværksuddannelse. Sebastian Handberg har gennemført skoleforløbet på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.

”Med både en teoretisk og håndværksmæssiguddannelse i hånden står jeg stærkt. Jeg har virkelig mange muligheder fremover. Jeg kan vælge at arbejde som svend eller læse videre til eksempelvis maskinmester, da jeg har de adgangsgivende fag”, siger Sebastian Handberg.

Fortsat lyst til videreuddannelse
Selvom den nyudklækkede elektriker er glad for arbejdet hos NMT El-Service, så er lysten til at videreuddanne sig ikke forsvundet med svendebrev, medalje og EUX-hue.

Kursen er nu sat mod maskinmesteruddannelsen, som Sebastian forventer at påbegynde i 2020. 

Omend det er på lånt tid, så er Niels Martin Thomsen godt tilfreds med, at kunderne hos NMT El-Service fortsat får gavn af den nyuddannede svends behagelige væsen og faglige kompetencer.

Niels Martin Thomsen er da også overbevist om, at EUX-uddannelsen er guld værd for installationsbranchen.

Læs også: Danmarks første eux-elektrikere er færdiguddannede

”At unge ikke længere behøver at tage uddannelsesmæssige til- og fravalg i en tidlig alder, men i stedet kan vælge både håndværk og studentereksamen, er efter min mening en yderst positiv udvikling. Flere kvikke, unge mennesker tør nu vælge en håndværkeruddannelse, og dét bidrager til at sikre branchens fremtid«, siger Niels Martin Thomsen, der allerede har indgået endnu en uddannelsesaftale med en EUX-lærling.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere