27.10.2020  |  EL  |  Branchen

Fagbevægelsen slår ned på sexchikane og krænkende adfærd

Dansk fagbevægelse har sendt et åbent brev om, at den vil gå forrest i kampen mod sexchikane og krænkende adfærd på arbejdsmarkedet. ”Alle medarbejdere har ret til at blive behandlet med respekt og værdighed, men det sker desværre ikke alle steder i dag”, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Brevet, som er sendt fredag 23. oktober, er underskrevet af forbundsformænd og –kvinder fra 53 af FH’s medlemsorganisationer. De vil alle sende et klart signal om, at chikane, diskrimination og krænkende adfærd i alle dens former er aldeles uacceptabelt.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, siger:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Selvfølgelig skal vi kunne hygge os på arbejde og have en uformel omgangstone, det er en del af et godt arbejdsmiljø. Men det skal være klokkeklart for enhver, at vi ikke vil tolerere krænkelser af nogen art på vores arbejdspladser”.

Hun mener endvidere, at forebyggelse er helt afgørende for at forhindre krænkende adfærd på arbejdspladserne, og det er først og fremmest arbejdsgivernes ansvar.

”Jeg ønsker, at vi alle sammen tager ansvar for at skabe et miljø, hvor vi øjeblikkeligt siger fra, hvis grænser bliver overtrådt. Vi skal turde tage ansvar for hinanden og ikke lade kollegaen eller andre i stikken”, siger Lizette Risgaard.

Vi har brug for et klarere arbejdsgiveransvar

Fagbevægelsen foreslår at indføre et ’indirekte objektivt arbejdsgiveransvar’, så arbejdsgiverne hæfter i sager, hvor de ikke forud for chikanen har taget passende forholdsregler.

Det mener Lizette Risgaard vil være et kæmpe incitament for arbejdsgiverne til at gå i gang med at forebygge krænkelser. Indførelsen af et ’indirekte objektivt arbejdsgiveransvar’ vil betyde, at hvis arbejdsgiverne ikke kan dokumentere, at de har gjort, hvad de kunne for at forebygge krænkende opførsel på deres virksomhed, så risikerer de at hæfte i sager, hvor deres medarbejder er blevet krænket, siger Lizette Risgaard.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere