Fagbevægelsen slår ned på sexchikane og krænkende adfærd

Dansk fagbevægelse har sendt et åbent brev om, at den vil gå forrest i kampen mod sexchikane og krænkende adfærd på arbejdsmarkedet. ”Alle medarbejdere har ret til at blive behandlet med respekt og værdighed, men det sker desværre ikke alle steder i dag”, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation.

”Selvfølgelig skal vi kunne hygge os på arbejde og have en uformel omgangstone, det er en del af et godt arbejdsmiljø. Men det skal være klokkeklart for enhver, at vi ikke vil tolerere krænkelser af nogen art på vores arbejdspladser”, siger Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation. Arkivfoto..

Brevet, som er sendt fredag 23. oktober, er underskrevet af forbundsformænd og –kvinder fra 53 af FH’s medlemsorganisationer. De vil alle sende et klart signal om, at chikane, diskrimination og krænkende adfærd i alle dens former er aldeles uacceptabelt.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, siger:

”Selvfølgelig skal vi kunne hygge os på arbejde og have en uformel omgangstone, det er en del af et godt arbejdsmiljø. Men det skal være klokkeklart for enhver, at vi ikke vil tolerere krænkelser af nogen art på vores arbejdspladser”.

Hun mener endvidere, at forebyggelse er helt afgørende for at forhindre krænkende adfærd på arbejdspladserne, og det er først og fremmest arbejdsgivernes ansvar.

”Jeg ønsker, at vi alle sammen tager ansvar for at skabe et miljø, hvor vi øjeblikkeligt siger fra, hvis grænser bliver overtrådt. Vi skal turde tage ansvar for hinanden og ikke lade kollegaen eller andre i stikken”, siger Lizette Risgaard.

Vi har brug for et klarere arbejdsgiveransvar

Fagbevægelsen foreslår at indføre et ’indirekte objektivt arbejdsgiveransvar’, så arbejdsgiverne hæfter i sager, hvor de ikke forud for chikanen har taget passende forholdsregler.

Det mener Lizette Risgaard vil være et kæmpe incitament for arbejdsgiverne til at gå i gang med at forebygge krænkelser. Indførelsen af et ’indirekte objektivt arbejdsgiveransvar’ vil betyde, at hvis arbejdsgiverne ikke kan dokumentere, at de har gjort, hvad de kunne for at forebygge krænkende opførsel på deres virksomhed, så risikerer de at hæfte i sager, hvor deres medarbejder er blevet krænket, siger Lizette Risgaard.

-CH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Teknisk seminar om 3 fasede UPS

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

23.04.2025Installator.dk

Tidligere ledelse i skandaleramt forsyningsselskab stævnes

23.04.2025Geberit A/S

Sponseret

VVS’25 byder på nyt fokus og en opgradering af en gammel klassiker

23.04.2025Wexøe A/S

Sponseret

Udnævnelse Mikkel Mikaelsen - fokus på øget værdiskabelse og nye stærke koncepter.

22.04.2025Lemvigh-Müller A/S

Sponseret

Lemvigh-Müller er valgt som en af InstallatørGruppens foretrukne grossister

22.04.2025Installator.dk

Rekruttering: Ram de rigtige kandidater – i det rette miljø

22.04.2025Installator.dk

Wavin lancerer Take-Back service af plastrør

22.04.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

16.04.2025Installator.dk

Flere vælger elvarebiler – men TEKNIQ advarer mod stopklodser

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle