19.05.2022  |  EL  |  Byggeri

Fald i byggeaktiviteten i første kvartal

Det samlede fuldførte etageareal i første kvartal 2022 endte på 1,9 millioner kvadratmeter, hvilket er et fald på 3 procent i forhold til fjerde kvartal. Det oplyser Danmarks Statistik i ny opgørelse.

Faldet i byggeaktiviteten ses i fuldførelsen af beboelsesbygninger og øvrige bygningstyper, mens det fuldførte byggeri af erhvervsbygninger steg, oplyser Danmarks Statistik. Der blev i første kvartal fuldført 7.790 boliger, hvilket er et fald på 13 procent i forhold til fjerde kvartal.

Alle tal er korrigeret for normale sæsonudsving. Herudover har DST korrigeret for forsinkede registreringer i BBR, men opgørelsen af den seneste byggeaktivitet skal generelt tages med forbehold, da datagrundlaget er usikkert.

LÆS OGSÅ: Forbrugerne ønsker en plast-fri fremtid

I første kvartal blev der påbegyndt 1,6 millioner kvadratmeter, hvilket er et fald på 17 procent i forhold til fjerde kvartal. Faldet er især drevet af et fald på 23 procent for beboelsesbygninger, men ses inden for alle bygningstyper.

Ser man på antallet af boliger, så blev der i første kvartal påbegyndt 6.263 boliger, hvilket er et fald på 24 procent i forhold til fjerde kvartal. Det skal dog bemærkes, at opgørelse af det påbegyndte byggeri er behæftet med usikkerhed grundet forsinkelser ved registrering i BBR.

Væksten i byggeriet kan stilne af

DSTs Konjunkturbarometer for erhvervene april 2022 viser, at en lang periode med positive forventninger til beskæftigelsen inden for bygge og anlæg nu er nedjusteret til en forventning om uændret beskæftigelse for de kommende tre måneder. Samtidig har den sammensatte indikator for byggeret været nedadgående i marts og april.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere