16.05.2022  |  EL  |  El-materiel

Forbrugerne ønsker en plast-fri fremtid

Ny analyse viser, at over halvdelen af de europæiske forbrugere ønsker at medvirke aktivt til at reducere plastaffaldet i vandmiljøet. I tæt samarbejde med kunder og samarbejdspartnere arbejder GROHE med flere initiativer, der kan medvirke til at opfylde deres ønsker.

Forbrugerne ønsker i stadig stigende grad at yde et bidrag til den globale kamp mod klimaændringer ved at vælge en mere bæredygtig livsstil og produkter, der kan hjælpe dem i deres valg.

Det viser en ny Europæisk undersøgelse foretaget af YouGov på vegne af GROHE, hvor mere end halvdelen af de adspurgte – helt præcist 54 procent – svarer, at de ønsker, at nye produkter skal kunne medvirke til at reducere plastaffald i deres dagligdag. Reduktion af affald (53 procent) og energiforbrug (51 procent) bliver prioriteret lige efter i undersøgelsen.

Som et førende globalt brand inden for komplette badeværelsesløsninger og køkkenarmaturer arbejder GROHE målrettet både internt og eksternt på en række plastikforebyggende initiativer, der kan komme forbrugernes ønsker om en plastfri fremtid i møde.

En rejse mod bæredygtig produktion

Det begynder allerede i produktionen, hvor GROHE i 2018, igangsatte et plastbesparende initiativ, Less Plastic, for at nedbringe plastikforurening og erstatte plastemballage med mere bæredygtige alternativer. Indtil nu har denne indsats resulteret i besparelser på omkring 37 millioner plastenheder.’

Læs også: GROHE omdanner genbrugsplastik til fremtidens designmøbler

Samtidig samarbejder virksomheden med andre virksomheder, som kan genbruge plastaffald fra GROHEs fabrikker. Et godt eksempel er samarbejdet med danske Mater Design, som er blandt de førende møbelvirksomheder, når det drejer sig om bæredygtige designmøbler. Plastaffald fra GROHEs produktion indgår således i flere af Maters serier af high-end designermøbler.

Familie kan spare 800 plastik flasker om året

Produkter fra GROHE kan også hjælpe forbrugerne direkte med at reducere plastaffaldet. Med GROHE Blue kan de yde et direkte bidrag til et renere miljø og samtidig eliminere engangsplastikflasker fra deres egen hverdag – uden at gå på kompromis med komfort eller bekvemmelighed.

Læs også: Plastikcisternens vej fra rest til ressource

Det innovative vandsystem tilbyder filtreret, kølet, stillestående, medium eller mousserende vand direkte fra hanen. Når den først er installeret, kan GROHE Blue reducere det fremtidige plastforbrug markant og spare en familie på fire op til 800 engangsflasker af plast om året.

Støtte til opsamling af plast

Som supplement til disse indsatser arbejder GROHE også i partnerskaber med aktører, der deler GROHEs bæredygtige værdier. Det drejer sig bl.a. om partneraftale med den danske organisation Plastic Change, hvor støtten indgår i Plastic Change’s generelle hav- og miljøindsatser, der via øget viden og uddannelse skal mindske plastikforurening – både i Danmark og internationalt.

Og i Tyskland har man for eksempel støttet miljøorganisationen everwave med en konkret kampagneindsats, der har resulteret i opsamling af 30 tons affald fra Bočac Reservoir i Bosnien-Hercegovina. Det svarer til over en million 1,5 liters plastflasker.

- KCP

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere