12.04.2017  |  VVS  |  Branchen

Familieejet virksomhed øger omsætningen for andet år i træk

Hos det østjyske brødrepar Kim og Dan Boyter går det godt. For andet år i træk har deres virksomhed Pressalit nemlig øget både omsætning og indtjening.

For andet år i træk har Pressalit, der sælger toiletsæder og hjælpemidler til ældre og handicappede, øget omsætningen og indtjeningen. Det viser deres årsregnskab for 2016.

Således omsatte virksomheden i 2016 for 387 millioner kroner, tre millioner kroner mere end året før, og fik et resultat før skat på knap 41 millioner kroner, hvilket er 3,5 millioner kroner bedre end i 2015, skriver Finans.

”Det er absolut et tilfredsstillende resultat, hvor vi har indfriet de forventninger, vi havde til året”, siger Kim Boyter, der er adm. direktør i Pressalit, til Finans.

Læs også: VVS-grossist har høj vækst i e-handlen

Sammen med sin bror Dan Boyter ejer han Pressalit gennem holdingselskabet Pressalit Holding. De ejer hver især 50 procent af aktierne i virksomheden, hvilket nu har gjort de to østjyske brødre mangemillionærer.

Pressalit Care skaber positiv udvikling
Pressalits positive udvikling skyldes primært forretningsområdet Pressalit Care, der bl.a. har leveret badeværelsesløsninger til flere af de danske supersygehuse. Derudover har det tyske marked også været en væsentlig faktor, da dette også er virksomhedens største.

”Vi har igen haft et stort fokus på omkostningerne i vores produktion, fordi rentabiliteten er en ubetinget forudsætning for at kunne drive en sund forretning som produktionsvirksomhed på dansk jord. Men det er også klart for os, at vi ikke kan spare os til ny vækst. Så nu hvor konjunkturerne igen er mere positive, investerer vi aktivt i at udvikle vores kernemarkeder og styrke vores forretning”, siger Kim Boyter til Finans.

Læs også: VVS-firma: Bløde værdier skaber vækst

Samtidig påpeger han dog, at virksomheden har oplevet en enkelt tilbagegang i det forgangne år – Storbritanniens afslag til EU. Det har kostet Pressalit et valutatab på knap 2,3 millioner kroner i 2016.

Til daglig beskæftiger Pressalit cirka 350 medarbejdere og er repræsenteret i 45 lande.

- EL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere