24.02.2022  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Familien Poulsen bruger gulvvarme til at sænke temperaturen

Indhold fra partner Hvad er dette?

På solrige dage bruger familien Poulsen husets gulvvarme til at sænke rumtemperaturen i stedet for at hæve den. Det kan de gøre, da deres jordvarmeanlæg fra Vølund Varmeteknik har indbygget passiv køling.

For nye, velisolerede huse er opvarmning ikke en udfordring. Det kan høje rumtemperaturer til gengæld være om sommeren eller i perioder med solrige vinterdage. Her kan en moderne varmepumpe med indbygget passiv køling være en effektiv løsning. I stedet for at tilføre varme, er radiatorer eller gulvvarme i stedet med til at transportere varmen væk, så det bliver behageligt indenfor.

Glad for valget

Da familien Poulsen i Grejs ved Vejle tegnede drømmehuset, var de ikke i tvivl om, at det skulle opvarmes med jordvarme. Så var de sikret miljørigtig, driftsikker og billig varme og varmt brugsvand året rundt – og jordslangerne kunne nemt graves ned i forbindelse med byggeriet.

Opgaven blev lagt i hænderne på Tørring VVS, og her foreslog projektleder og indehaver Claus Karlskov, at familien valgte en Vølund Varmeteknik jordvarmeløsning med passiv køling. Det vil sige en varmepumpe, hvor processen kan ”vendes om” og levere køling på varme dage.

”Vi havde egentlig forestillet os, at husets ventilationsanlæg skulle fungere som en slags aircondition på rigtig varme dage, men ideen om at kombinere det hele i én løsning gav rigtig god mening. I dag er vi mægtig glade for valget”, fortæller Christian Poulsen, der bakkes op af sin hustru Britt. Han tilføjer:

”I modsætning til aircondition, hvor man kan opleve kolde luftstrømme, er komforten med passiv køling helt anderledes behagelig. Faktisk tænker vi slet ikke over det. Det er bare rart og dejligt indenfor.”

LÆS OGSÅ: Frese introducerer dedikeret digital aktuator

Omvendt funktion

Når vejrudsigten lover varmt vejr eller solskin i en længere periode – selv om vinteren – trykker Christian Poulsen på varmepumpens display og slår funktionen passiv køling til. Så sender varmepumpen populært sagt husets varme retur til de nedgravede jordslanger ude i haven.

”Det er nok til at sænke temperaturen måske tre-fire grader, og det gør huset rart at opholde sig i”, forklarer Britt Poulsen. Takket være kølingen er det ikke noget problem at have store vestvendte vinduer, så familien kan nyde udsigten over sø, skov og marker.

”Vi har masser af dagslys, et behageligt indeklima og en varmeregning, der er til at betale”, tilføjer Christian Poulsen. Han oplyser desuden at familien blot bruger 10.000 kroner om året på varmt brugsvand og opvarmning af det 225 kvm store hus.

”Med i prisen er faktisk også opvarmning af vores 50 kvm garage, som har både bordfodbold og hjemmebiograf. Vores store børn og deres kammerater elsker hulen”, afslutter Christian Poulsen med et bredt smil på læben.

-AKJ

Mere fra Vølund Varmeteknik A/S

Vølund Varmeteknik A/S

volundvt.dk

Din specialist i udvikling og levering af varmetekniske og bæredygtige energiløsninger til boliger, institutioner og små og mellemstore virksomheder. Vores store erfaring er din garanti for den bedste rådgivning og service på markedet. Vølund Varmeteknik er mere end blot produkter Vælger du Vølund Varmeteknik, får du mer…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere