06.05.2019  |  EL  |  Branchen

Find råd om energibesparelse i virksomheder på ét sted

Energistyrelsen har offentliggjort en række temasider om energieffektivisering for fremstillings- og produktionsvirksomheder. De nye vejledninger skal hjælpe virksomhederne med at høste gevinsterne af store besparelser på energiforbruget.

De fleste virksomheder har et stort potentiale for at spare på energien. En kortlægning af potentialet for energibesparelser viser, at op mod 11 procent af erhvervslivets energiforbrug kan spares og tjenes hjem inden for fire år.

Læs også: Sådan udfører du troværdige beregninger af besparelser ved energirenovering

Derfor stiller Energistyrelsen nu erfaringer og ’best practices’ for energieffektivisering til rådighed. Besparelsesrådene er samlet på syv temasider på Sparenergis hjemmeside og er målrettet fremstillings- og produktionsvirksomheder:

  • Inddampnings-, tørrings- og destillationsanlæg
  • Ventilation og udsugningsanlæg
  • Køle-, trykluft- og vakuumanlæg
  • Varmegenvinding og udnyttelse af overskudsvarme
  • Ovne og smelteprocesser
  • Energiledelse og medarbejderinddragelse
  • Lean og produktivitet

Energieffektivisering giver mange fordele
Når en virksomhed optimerer og effektiviserer energiforbruget, kan det være med til at reducere omkostningerne til energi her og nu og de næste mange år. Udnytter virksomheden sine energiressourcer optimalt, forbedrer det virksomhedens konkurrenceevne. Og så er det godt for bundlinjen og for den grønne omstilling, lyder det fra Energistyrelsen.

Energieffektivisering har desuden ofte en række afledte fordele i form af øget sikkerhed, større medarbejdertilfredshed og forbedret indeklima.

For eksempel valgte fiberproducenten Fibervisions fra Varde at optimere sit ventilationsanlæg ved at installere varmevinding, nye frekvensomformere samt ny styring. Det sparede virksomheden for cirka 500.000 kroner om året.

Læs også: Energirenovering skal højere op på agendaen

Udover lanceringen af temasiderne planlægger Energistyrelsen en række netværksmøder, hvor deltagerne kan udveksle erfaringer og få relevante faglige inputs med fokus på tilgange til og muligheder for energieffektivisering.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere