05.09.2019  |  EL  |  Branchen

Finsk kabelproducent retter ind efter danske elektrikere

Den finske kabelproducent Reka har opgraderet sit lette installationskabel, så det tåler højere driftstemperatur.

Den finske kabelproducent Reka vil opgradere sit miljø- og genbrugsvenlige letvægtskabel, så det lever op til de danske el-installatørers forventning om, at kablerne er godkendt til en driftstemperatur på 90°C.

Læs også: Større datanetværk kræver kraftigere kabler

”Rekas hidtidige EQQ LiteRex-kabel er et kvalitetskabel med en række gode egenskaber, men en maksimal driftstemperatur på max. 70 °C har fået installatørerne til at vælge andre fabrikater”, siger Claus Lund, der er kategorichef for kabelmateriel hos Lemvigh-Müller, og fortsætter:

”Det handler om at nedbringe antallet af kabeltyper på lageret og i bilerne, og med et kabel med driftstemperatur op til 90°C er de dækket ind til flere anvendelsesområder”.

Egen udvikling og produktion
Reka udvikler og fremstiller selv sine kabler på tre produktionsanlæg i hjemlandet. Det betyder ifølge Rekas danske salgschef, Lars Johannessen, at det er lettere at reagere på markedets efterspørgsel.

”Jo flere kompetencer og processer, men selv behersker, jo mere fleksibel kan man være i forhold til efterspørgselsbevægelser i markedet”, siger han.

Læs også: Lemvigh-Müller er 'eliteleverandør til det offentlige'

Lemvigh-Müller er den eneste danske grossistvirksomhed, der lagerfører Rekas nye EXQ 90 Lite-kabel. Claus Lund tror på, at det professionelle marked vil tage godt imod endnu en valgmulighed inden for installationskabler.

- JMA

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere