04.04.2022  |  EL  |  Varme og køling

Fjernvarme og naturgas mest udbredt opvarmning

Samlet set var der 535,8 millioner kvadratmeter opvarmet bygningsareal i Danmark. Dette er en stigning på 4,4 millioner kvadratmeter i forhold til året før, skriver Danmarks Statistik i en ny analyse.

Bygningsopgørelsen 1. januar 2022 viser, at der samlet var 535,8 million kvadratmeter opvarmet bygningsareal i Danmark, hvilket er en stigning på 4,4 millioner kvadratmeter i forhold til året før. Den mest udbredte opvarmningsform er fjernvarme, som står for opvarmningen af 55,3 procent af det opvarmede areal. Næstmest udbredt er centralvarme med naturgas, der dækker 17,7 procent. Hernæst kommer centralvarme med oliefyr (9,6 procent), elovn eller elpaneler (6,0 procent) og varmepumper (5,4 procent).

LÆS OGSÅ: Brug data og spar enorme mængder CO2

Varmepumper og fjernvarme går frem over de sidste fem år

Ser man på udviklingen i hvor meget areal, der opvarmes af de forskellige opvarmningsformer over de sidste fem år fra 2017 til 2022, så er varmepumper og fjernvarme blevet mere udbredt.

I alt er arealet, som opvarmes med varmepumper, gået frem med 108,0 procentpoint til 28,7 millioner kvadratmeter, mens opvarmning med fjernvarme er gået frem med 8,4 procentpoint til 296,4 kvadratmeter.

Set som helhed er det opvarmede areal steget med 4,2 procentpoint til 535,8 millioner kvadratmeter over de sidste fem år.

LÆS OGSÅ: Flere får varmen i jorden

Mere areal bruges til kontor og handel siden 2017

Ser man på bygningsbestandens samlede areal, hvad enten det er opvarmet eller ej, så er dette over de sidste fem år steget med 23,4 millioner kvadratmeter eller 2,9 procentpoint til et samlet areal på 831,6 kvadratmeter i 2022. Der er størst vækst i areal til kontor og handel, der er vokset med 4,6 procentpoint eller 17,4 millioner kvadratmeter. Omvendt ses et fald på 23,5 procentpoint i areal til fabrikker og et fald på 22,6 procentpoint i alvs og driftsbygninger. Ser man på beboelse, så er areal brugt til helårsbeboelse steget med 4,6 procentpoint, mens areal til sommerhuse er steget med 4,5 procentpoint.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere